Brak i veze

OPROSTILA SAM MUŽU I TO JE BILA NAJPAMETNIJA STVAR KOJU SAM URADILA U ŽIVOTU: Ispovest žene koja je od prevare supruga napravila unosan biznis

Ona je danas uspešan trener koji pomaže parovima da prevaziđu neverstvo u braku i tvrdi da među njom i njenim suprugom više nema nikakvih tajni.

19.03.2023 21:30

OPROSTILA SAM MUŽU I TO JE BILA NAJPAMETNIJA STVAR KOJU SAM URADILA U ŽIVOTU: Ispovest žene koja je od prevare supruga napravila unosan biznis
Printscreen Facebook/Charity L Craig

Čeriti (40) i Met Kreg (45) u braku su 19 godina i imaju četvoro dece. Ali nije uvek bilo sjajno. Kako je ispričala ta danas izuzetno uspešna žena, 2012. se umalo nisu razveli nakon što je ona saznala za suprugovu vanbračnu aferu sa koleginicom sa posla. Međutim, u želji da sačuvaju brak oboje su prošli brojne terapije. Na kraju, ona mu je oprostila prevaru i od toga napravila unosan biznis. Čeriti je, naime, danas uspešan trener koji pomaže parovima da prevaziđu neverstvo u braku i tvrdi da je Metova prevara nešto najbolje što joj se dogodilo u životu.

Afera sa koleginicom

Čeriti i Met, koji žive u Orlandu, upoznali su se kao deca u kampu preko leta. Ona je imala 13, a on 18 godina. Mladalačka ljubav pretvorila se u ozbiljnu vezu i venčali su se osam godina kasnije i u braku dobili četvoro dece.

- Verovala sam da je naš brak čvrst i dobar. Kao i svi bračni parovi imali smo sukobe, ja sam pokušala da ga kontrolišem i nametnem svoju volju. Ali, u suštini smo bili srećni ili sam ja jednostavno želela u to da verujem – rekla je na počeku svoje ispovesti Čeriti.

Met je radio u jednoj muzičkoj kući i pokušavao je da napravi karijeru producenta. Problemi su se pojavili 2012. kad je ona u njegovom telefonu pronašla poruke od druge žene.

- I pre toga sam primetila da se drugačije ponaša, bio je nekako odsutan i sve manje vremena je provodio sa mnom i sa decom, a sve više na poslu. Kad sam pronašla poruke od te žene u njegovom telefonu sve mi je bilo jasno. Posle žestoke svađe priznao mi je da je neveran. Moj svet se srušio i nisam znala šta da radim – iskrena je bila ona.

Kako se nadovezao njen suprug, u to vreme je dosta radio, bio je pod stresom i kad bi se vratio s posla kući ga je dočekala žena koja mu je zvocala jer ne vodi dovoljno računa o sopstvenoj porodici.

- Ne znam kako se to dogodilo, jednostavno se desilo. Danas, sa ove vremenske distance, mislim da mi je ta afera zapravo bila izduvni ventil. Ali, ne mogu da kažem da se nisam zaljubio u tu ženu. Bilo je to teško vreme – rekao je Met.

Na korak od razvoda

Nakon brojnih svađa i suza Čeriti je odlučila da se razvede, pa se Met iselio u stan svog prijatelja.

- Ne želim ni da se sećam tog perioda. Čitava naša porodica prolazila je kroz pakao. Koliko god sam se trudila da zaštitim decu ona su vrlo brzo shvatila šta se dešava. U nekom trenutku sam spoznala da za krah našeg braka nije Met isključivi krivac, već i ja. Krenula sam na terapiju u želji da pomognem sebi – rekla je Čeriti.

Bez obzira na sve probleme, Met je vrlo brzo shvatio da ne želi da se razvede i napusti svoju porodicu, ali pridobiti poverenje svoje supruge bilo je izuzetno teško.

- Išli smo korak po korak. Napustio sam posao u muzičkoj kompaniji i osnovao sopstvenu marketinšku agenciju. I ja sam išao na terapiju i pokušavao da shvatim šta ne valja. Čeriti i jtaa smo stalno bili u konktu zbog dece i posle godinu dana mukotrpnog rada na nama samima i našem braku dogovorili smo se da pokušamo još jednom i vratio sam se u naš zajednički dom – dodao je on.

Teško i bolno iskustvo koje je prošla, Čeriti je rešila da podeli sa drugima i brzo je postala trener za bračne probleme, posebno za one parove koji su se suočili sa prevarom.

- Svaka priča je drugačija i svako iskustvo potpuno lično. Meni je zaista trebalo mnogo vremena da sve prevaziđem. Met se zaista trudio da me uveri kako će sve biti drugačije i da mogu ponovo da mu verujem. Namerno bi ostavio svoj telefon na stolu da mogu da vidim sve njegove poruke. Više nije bilo tajni među nama. Sad sa ove vremenske distance mogu da kažem da je njegova prevara bila nešto najbolje što mi se dogodilo u životu i da je učvrstila naš brak – zaključila je ona.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)