Brak i veze

ŠTA SVAKA PREVARENA ŽENA TREBA DA ZNA O LJUBAVNICI? 5 činjenica koje će vas potpuno zaprepastiti

Psiholozi su izveli nekoliko interesantnih zaključaka o osobama koje u nekom odnosu pristaju da budu druge.

19.01.2023 21:01

ŠTA SVAKA PREVARENA ŽENA TREBA DA ZNA O LJUBAVNICI? 5 činjenica koje će vas potpuno zaprepastiti
Shutterstock

Prevara je jedan od najtežih trenutaka s kojim se suočava veliki broj ljudi, ali, kako su pokazala istraživanja, u nešto većem procentu žena. U takvim situacijama najčešće se najpogrdnijim imenima naziva ona s kojom ju je njen muž prevaro. Pritom se često iz sopstvenih razloga zanemaruje uloga muškarca u toj aferi.

Psiholozi, međutim, tvrde da bi svi trebalo da budu svesni 5 činjenica o ženama koje su deo afere, a koje i te kako mogu da pomognu u razumevanju njihovog postupka. To, takođe, treba uzeti s dozom rezerve jer ničiji cilj nije da opravda neverstvo i otpočinjanje afere iz koje najmanje jedna osoba, kao po pravilu, izlazi povređena.      

shutterstock.com

Nijedna žene ne planira da postane ljubavnica, to se najčešće dogodi sticajem okolnosti, tvrde stručnjaci

Oseća se krivom

Svaka žena, osim ako nije sociopata, osetiće krivicu zbog afere sa oženjenim ili zauzetim muškarcem. Često se oseća krivom zbog vremena koje provodi sa svojim oženjenim ljubavnikom, znajući da ga kod kuće čekaju žena i deca. Osećaj krivice dodatno se pojačava ukoliko gleda film o prevari ili čuje kad drugi ljudi pogrdno govore o ljubavnicama. Često se dešava da ljubavnica ni ne zna da je njen ljubavnik oženjen jer on svesno tu činjenicu skriva od nje. Ukoliko je muškarac sposoban da laže i prevari sopstvenu ženu, zašto ne bi mogao da slaže i drugu da je u braku?

Nije to planirala

Nijedna žena ne planira da postane ljubavnica. Ponekad okolnosti i situacija dovedu do toga da ona postane druga žena. Većina ljubavnica i sama ima muža, decu i porodicu, pa im samim tim više afera teže pada jer se boje da će na taj način ugroziti sopstvenu porodicu. Većina žena, koje se upuste u avanturu sa oženjenim, zapravo misle da je to kratkotrajna veza, ali se najčešće zaljube, što dodatno zakomplikuje situaciju.

Postaje ljubomorna

Većina žena koja se zaljubi u svog oženjenog ljubavnika vremenom postaje ljubomorna. Ona zna da će on nakon intimnog odnosa s njom otići kući svojoj ženi i deci, što izazva osećaj nespokoja i straha. Ako nemaju sopstvenu porodicu, ljubavnice su veoma usamljene jer osim kratkotrajnih susreta s oženjenim ljubavnikom ostaju same sa sobom, što dodatno pogoršava njihov položaj. Ljubomorne su zato što nikad neće saznati koliko je njen oženjeni partner zaista blizak sa svojom ženom i to ih izjeda. Osim toga, niko ne voli da se krije po ćoškovima, motelima i iznajmljenim stanovima jer zna da to zapravo nikad neće biti zdrava veza. I ljubavnica, kao i svaka druga žena, želi da se njen partner ponosi njom i da javno pred svima pokazuje koliko je voli, a ne da je krije od svih.

shutterstock.com

Ljubavnica je najčešće svesna da je odabrala pogrešnog muškarca 

Zaljubila se u pogrešnog

Ljubav je slepa, pa ljubavnice često ignorišu sve mane svojih oženjenih partnera. Najteže je da same sebi priznaju da su se zaljubile u pogrešnog muškarca. Ali do tog saznanja će doći same pre ili kasnije, a tad samo od njih zavisi da li će u toj vezi ostati ili ne. Nekad su emocije toliko jake da sve i da hoće ne mogu da ostavi svog oženjenog partnera. Većina žena, koje su u odnosu "one druge", svesne su da su napravile pogrešan izbor, ali se nadaju da će se njihov oženjeni partner razvesti i oženiti njom. Ta zabluda može da potraje i godinama.

Veruju u zajedničku budućnost

Većina žena kad se zaljubi, bez obzira na to da li je njihov partner slobodan ili ne, veruje u zajedničku budućnost, čak i kad im muškarac izričito kaže da nema nameru da se razvodi. Većina muškaraca koji varaju svoje žene najčešće se žale na loš brak, pričaju kako su na korak od razvoda i slične bajke. Nijedan neće priznati da mu je ljubavnica zapravo "izduvni ventil", jer u tom slučaju nijedna žena ne bi pristala da mu bude druga. Često i sami muškarci podgrevaju priče o zajedničkoj budućnosti sa ljubavnicom kako bi je zadržali za sebe, iako je stvarnost potpuno drugačija.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Ni blizu

19.01.2023 21:58

Promašaj do promašaja. Ali prija ùsima varanih žena. Istina je: ako njegova veza traje duže od godinu ili dve on svoju ženu ne voli. Možda i ljubavnicu ne voli dovoljno. Ali zadovoljan, srećan i ispunjen u braku nije ni u ludilu. I nikada biti neće.