Brak i veze

ZNATE LI ŠTA JE KRIPTOMANSA? Za ovakvo zavođenje morate imati ozbiljno znanje, ne može svakome da uspe

Ne može se u vezu bez ozbiljnih znanja o najakutelnijoj temi, pokazala je nova studija o kojoj piše britanski Gardijan.

13.12.2022 21:01

ZNATE LI ŠTA JE KRIPTOMANSA?  Za ovakvo zavođenje morate imati ozbiljno znanje, ne može svakome da uspe
pexels.com

Kriptomanse ukazuju na odnose u vrtuelnom svetu, na mrežama, gde sve veći broj momaka i devojaka traži partnera. Sve funkcionište baš onako kao što i zvuči - osoba sa kojom ste se spojili i sa kojom započinjete komunikaciju, umesto klasičnih pitanja, koristi svoje znanje o kriptovalutama kako bi vas impresionirala, piše Gardijan.

shutterstock.com

Onlajn komunikacija sve je aktuelnija i kod osoba koje imaju partnera, kao i među slobodnima

To znači da će muškarac na Tinderu pokušati da vas osvoji savetima o ulaganju u kriptovalute. Sve se odvija relativno brzo, jer "kriptomantičari" ne gube vreme .Obično se već posle dve ili tri poruke pojavljuje ona o kriptovalutama. Zanimljivo je, kako piše "Gardijan", da takvi tipovi žele nekoliko stvari, a romansa nije nužno na prvom mestu.


Prvo, žele da ostave utisak stručnjaka. Drugo, žele da impresioniraju ženu jer verovatno u stvarnom životu retko impresioniraju ljude oko sebe. Tek na trećem mestu je romansa.

shutterstock.com

Komunikacija putem kompjutera je postala jedan od najzastupljenijih oblika povezivanja 

Inače, kada govorimo o onlajn zavođenju, ono je dodatno postalo popularno nakon početka pandemije koronavirusa. Tada se realan svet ponovo preselio u virtuelni. 

Procenjuje se kako polovina populacije između 18 i 34 godina koristi onlajn i mobilne aplikacije za upoznavanje, a naučnici su pomoću posebno izrađenog algoritma proučavali tehnike kojima se korisnici spomenutih aplikacija koriste kako bi pronašli idealnog partnera. 

shutterstock.com

Veze su sve više postale deo viruelnog umesto realnog sveta

U studiji su učestvovale heteroseksualne osobe iz Njujorka, Bostona, Čikaga i Sijetla. Ispostavilo se kako i muškarci i žene biraju partnere i partnerke koji su u proseku 25 odsto privlačniji od njih samih. Takođe, pokazalo se da vaš sopstveni nivo privlačnosti raste proporcionalno s brojem poruka koje dobijate od drugih ljudi. Kad se žene prve jave muškarcima, u čak 50 odsto slučajeva oni bi im odgovorili. Kad prvi korak napravi muškarac, procenat odgovora u proseku iznosi tek 21.

BONUS VIDEO

Komentari (0)