Brak i veze

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Evo nakon koliko sastanaka parovi najčešće imaju intimne odnose

Kada je pravo vreme za intimne odnose sa novim partnerom, istraživanja daju odgovor.

08.11.2022 16:01

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Evo nakon koliko sastanaka parovi najčešće imaju intimne odnose
pexels.com

Večito pitanje na početku svake veze jeste posle koliko vremena je u redu prepustiti se seksualnim odnosima. Da li postoji neki određen broj sastanaka, nedelja ili meseci viđanja s partnerom pre nego što završimo zajedno u krevetu? 

Dešava se da na prvom sastanku osetite hemiju, magnetnu privlačnost, međutim, smatrate da je prerano prepustiti se strastima. Da li postoji tačno vreme koliko je u redu čekati na intimne odnose? Čini se da ne postoji.

Ipak, istraživači tvrde da postoji okvirni broj sastanaka na koje bi trebalo otići s partnerom pre nego što vašu "vezu i telesno konzumirate". I to se zaista pokazalo istinitim u praksi, postoji broj sastanaka na koje parovi najčešće odu pre nego što uplove u sve čari odnosa.     

pexels.com

Mnogim parovima je teško da se suzdrže, pa u odnose ulaze mnogo pre nego što su očekivali  

Na portalu za spajanje parova Match.com ispitano je više od 5.500 samaca o njihovim navikama u viđanju s drugim osobama, uključujući i pitanje na koliko bi sastanaka trebalo otići pre nego što dođe do seksualnih odnosa. Prema njihovom istraživanju, čarobni broj sastanaka pre stupanja u seksualne odnose jeste pet.


Oko 35 odsto ispitanika je izjavilo da je najbolja veza koju su imali započela seksom na petom sastanku, kako prenosi Sexpert. Dakle, ako želite da vaš izlazak završi vezom, a ne prolaznom avanturom, samo odložite seks do petog sastanka. Međutim, iznenađujući podatak jeste i taj da je oko 25 odsto muškaraca i žena izjavilo da se njihov seks na jednu noć zapravo pretvorio u vezu.

shutterstock.com

Dozvolite sebi da upoznate partnera pre nego što sa njim spavate

Postavlja se, međutim, pitanje, zbog čega je peti sastanak toliko čest kao idealan broj?

Kako je istaknuto, do petog sastanka s partnerom možete imati uvid u to kakva je on zapravo osoba. Dotad biste trebalo da znate da li on fin, da li se osećate prijatno u njegovom društvu, da li se čini zainteresovanim za ono što vas zanima, i što je najvažnije, da li sa tom osobom vidite sebe i u budućnosti. Nakon nekoliko sastanaka dali ste sebi priliku da uvidite ima li vaš novi izabranik ili izabranica neku od osobina koje tražite.

Bonus video:

Komentari (0)