Brak i veze

ONI SU NAJNIŽI PAR NA SVETU, zajedno su visoki svega 1,81 metar! Vole život i šire ljubav, a ovo im je najveći izazov (FOTO)

Brazilci Katisija Li Hošino i Paulo Gabriel da Silva drže i Ginisov rekord, a već šest godina su u braku i ističu da im deca još nisu u planu.

01.11.2022 18:02

ONI SU NAJNIŽI PAR NA SVETU, zajedno su visoki svega 1,81 metar! Vole život i šire ljubav, a ovo im je najveći izazov (FOTO)
instagram

Katisija Li Hošino i Paulo Gabriel da Silva iz Brazila najniži su par na svetu i zbog toga su završili i u Ginisovoj knjizi rekorda.

U braku su već šest godina i rešili su da podele svoju priču o snalaženju u svetu koji nimalo nije prilagođen osobama netipičnog rasta. Zajedno su visoki malo manje od dva metra, tačnije 1,81 metar. Upoznali su se putem društvenih mreža, a Paulo je rekao da je to bila ljubav na prvi pogled.

Detalje svog života oni redovno objavljuju na društvenim mrežama i otvoreno govore o svim problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju. 

- Kada se govori o inkluziji, obično se misli na paraplegiju ili slične nedostatke. Patuljasti rast se gotovo nikad ne spominje. Zato praktično i nema manjih bankovnih šaltera, prilagođenih toaleta i slično. Različitost se mora prihvatiti! Mnogo ljudi nam šalje poruke da donosimo radost. To je zadovoljavajuće i to nam je najveća pohvala - kaže Paulo, piše 24sata.hr

Na njihovim snimcima zabeleženi su i problemi sa kojima se oni svakodnevno suočavaju, a koji nama ostalima ne bi ni pali napamet da su uopšte mogući. To su možda neke sitnice, ali ovom paru upravo one znatno otežavaju svakodnevni život. Samo jedan od primera koji oni navode su previsoki rafovi u prodavnicama, neprilagođena kolica koja kupci koriste za namirnice, problemi sa nalaženjem odgovarajućeg nameštaja za kuću, garderoba, odlazak u restoran ili bilo koji javni lokal jer nijedan nije prilagođen osobama ispod prosečnog rasta.

Katisija i Paulo otkrili su i one romantične stvari iz njihovog života. Jedna od njih odnosi se i na početak njihove ljubavne priče.

Kada su se tek upoznali, Katisija je bila pomalo iznervirana i mislila je da Paulo dosadan. Čak ga je na društvenoj mreži blokirala na godinu i po dana. Međutim, ponovo su uspostavili kontakt i shvatili da su jedno drugome srodna duša. Venčali su se 2016. godine, a priznali su i kako im deca još nisu u planu.

Ipak, sve to njih ne sprečava da šire pozitivnu energiju, kao i ljubav jedno prema drugom. Uvek su otvoreni za savete koje im pratioci na društvenim mrežama traže. Poruka koju su želeli da pošalju obišla je svet, a posebno ta da ne treba posustati pred preprekama, kao i da je prava ljubav za svakoga od nas tu negde iza ćoška, samo se moramo potruditi da je pronađemo. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)