Lifestyle

SAMO SE OVA DEVOJČICA U SRBIJI ZOVE OVAKO: Porodica Simonović je sigurna da nije pogrešila, a razlog je JASAN

Nećete verovati kako je nazvana!

16.08.2024 23:00

SAMO SE OVA DEVOJČICA U SRBIJI ZOVE OVAKO: Porodica Simonović je sigurna da nije pogrešila, a razlog je JASAN
shutterstock.com

U moru imena sa različitim značenjima, roditeljima ponekad nije lako da se odluče za ono koje im najviše odgovara, posebno ako žele da ime bude neobično. Porodica Simonović je pronašla rešenje jer je njihova ćerka dobila ime koje je potpuno jedinstveno, a možda je jedina u zemlji sa tim imenom. Najstarija ćerka u porodici nosi ime Srbija.

- Nekada su bila popularna imena kao što su Ana, Ljiljana i Marina, a kasnije i Slavica, Ljubica, Mirjana. Međutim, staroslovenska imena poput Strahorada bi bila još neobičnija od imena Srbija - rekla je mama Ana Simonović u emisiji "150 minuta".

- Smatram da ime može da ojača karakter i volju osobe - dodala je Srbija.


Srbija nije jedina sa neobičnim imenom u porodici; ima dva brata i dve sestre, a njihova imena su zaista nezaboravna. Pored Srbije, tu su i sestra Sloboda, braća Miloš i Obilić, i najmlađa sestra Kruna.

- Mislim da su deca snažna kao što su i njihova imena. Sloboda je prelepo ime, Miloš nosi ime po dedi, Obilić je imenovan po Milošu Obiliću, a Kruna je ime koje je takođe veoma posebno - navodi majka.

U srpskoj tradiciji postoji nekoliko imena inspirisanih Srbijom, kao što su muška imena Srbislav, Srboljub, Srboslav i žensko ime Srbijanka. Takođe, nekada su se davala imena po bivšoj Jugoslaviji, kao što su Jugoslav i Jugoslava.

Roditelji u Srbiji sve više biraju moderna i kratka imena za svoju decu, poput Mia, Iva, Una ili Vid, dok se takođe vraćaju starim imenima kao što su Arsenije, Gavrilo, Despot i Vasilije. Trendovi imenovanja se menjaju kroz vreme, ali jedinstvenost i snaga imena ostaju važan faktor prilikom odabira imena za decu, piše Najzena.

U današnje vreme, kada je izbor imena postao tako raznolik, porodica Simonović ističe se svojim hrabrim izborom imena za svoju decu, čime daju primer jedinstvenosti i snazi koju imena mogu da donesu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)