Lifestyle

DALI JOJ IME PO LIKU IZ SERIJE I SADA NE MOŽE DA DOBIJE PASOŠ: Majka šestogodišnje devojčice se gorko pokajala

Tvrdi da se nije žalila na društvenim mrežama, dete ne bi moglo da izađe iz zemlje.

05.08.2024 17:10

DALI JOJ IME PO LIKU IZ SERIJE I SADA NE MOŽE DA DOBIJE PASOŠ: Majka šestogodišnje devojčice se gorko pokajala
shutterstock, youtube/printscreen

Majka devojčice koja dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva ostala je u šoku kada je shvatila da je njena ćerka odbijena na aerodromu. Lusi iz jugozapadne Engleske rekla je za BBC da je prvi zahtev za izdavanje pasoša njenoj ćerki Kalisi odbijen, a službenici su joj rekli da treba da odobri Varner Bradrs jer je vlasnik zaštitnog znaka imena.

Inače, Deneris Targarjen je jedan od najpopularnijih likova u seriji Igra prestola, a jedno od njenih imena je i Kalisi.

- Bila sam potpuno očajna, toliko smo se veselili našem prvom zajedničkom odmoru - rekla je Lusi da je planirala putovanje iz snova u Diznilend i dodala:

- Dobila sam pismo iz Odeljenja za pasoše u kojem stoji da je njeno ime zaštićeno žigom Varnera Bradersa. Prvi put sam čula za tako nešto - bila sam zapanjena - objasnila je njena majka.

Nakon što je dobila pravni savet, razočarana mama saznala je da njena ćerka sme da koristi to ime, te je tu informaciju prosledila Odeljenju za pasoše.

youtube/printscreen/Ovik6280

Lik iz serije Igra prestola po kome je devojčica dobila ime

- Nisam znala da možeš da zaštitiš ime.

Odeljenje za  pasoše je navodno kasnije nazvao Lusi da se izvini zbog greške. Službenici su rekli da će moći da urade devojčici pasoš. a Lusi misli da je to samo uticaj društvenih mreža gde je sve objavila.

 - Da ovo nisam objavila na društvenim mrežama, ništa se ne bi desilo. Bila bih zaglavljena, ne znajući šta da radim - rekla je, dodajući da su joj se i drugi javili govoreći da su doživeli nešto slično.

Lusi je rekla da čeka da njenoj ćerki stigne pasoš pre nego što rezerviše novo putovanje u Diznilend.

- Nadam se da će pasoš biti uskoro izdat i obećano mi je da će se nazvati za nekoliko dana da vide da li je napredovalo - rekla je za medije.

Takođe se nada da bi njena priča mogla pomoći drugima koji su se našli u istoj situaciji, piše The New York Post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)