Zanimljivosti

DIJANA JE STJUARDESA, PORODILA JE ŽENU PA JE BEBA PRESTALA DA DIŠE: Ono što je posle uradila - je za divljenje!

Dijana Hiraldo je bila glavna stjuardesa koju je jedna trudnica pozvala u pomoć na jednom letu.

18.07.2024 12:35

DIJANA JE STJUARDESA, PORODILA JE ŽENU PA JE BEBA PRESTALA DA DIŠE: Ono što je posle uradila - je za divljenje!
pixabay.com, Shutterstock

Iako buduće mame često ne mogu da predvide tačan datum porođaja, mnoge paze i miruju kod kuće ne želeći da sebe dovode u nezgodnu situaciju i privremeni porođaj. Ipak Šakira Sulivan je tog dana morala da leti avionom ne znajući da će se ubrzo poroditi.

Dok je putovala na letu od Denvera do Orlanda, ova trudnica je ipak bila pomalo zabrinuta da bi na tom putovanju mogli da krenu trudovi.

- Imala sam trudove i to me je probudilo iz sna. Morala sam da pozovem stjuardesu. I onda je sve počelo da se dešava tako brzo - rekla je novopečena mama.

Da stvar bude gora žena je putovala sama i bila je u procesu selidbe, želeći da bude bliža svojoj majci u Orlandu. Stjuardesa je ispričala kako je trudnica bila zabrinuta da bi porođaj krenuo ranije, priznavši joj da je prestravljena.

- Imam sestru koja je otprilike Šakirinih godina. Pokušala sam da ostanem fokusirana i pribrana u tom trenutku, kako bi bila sigurna da dajem sve od sebe - priseća se stjuardesa.

Iako su druge stjuardese zamolile da se javi medicinsko osoblje među putnicima, kako bi pomoglo, niko se nije odazvao. Budući da je trudnica u avionu sedela u sredini, stjuardesa joj je pomogla da se prebaci na zadnji deo kabine gde je bilo više mesta. 

- Jedino čega se sećam je da sam u kupatilu u zadnjem delu aviona i da se porađam. Rodila sam ćerkicu i stjuardesa ju je prva prihvatila. Sve se brzo odigralo - priseća se majka.

Hiraldo priznaje da su u tom trenutku njih dve uspele samo da se pogledaju od šoka i da joj je ona čestitala na prinovi.  Budući da je u avionu bilo izuzetno hladno, stjuardesa je bebu umotala u jaknu da bi nakon nekoliko sekundi shvatili da beba ne diše. 

Iako tek porođena žena nije mogla da hoda, Hiraldo joj je pomogla u tome a onda je pristupila davanju prve pomoći bebi, stavljanjem maske sa kiseonikom na usta kako bi je reanimirala. Posle nekoliko minuta beba je na sreću, ponovo počela da reaguje, da diše i da se pomera.

Kako je Dijana objasnila, majka je bila pod velikim stresom, a avion je nakon 40 minuta letenja morao prinudno da sleti  na međunarodni aerodrom "Pensakola", kako bi majka i beba bile zbrinute. 

Šakirina ćerka Džejdalin Skaj sada ima dve i po godine i vrlo je pametno i bistro dete, čak i previše za svoje godine, tvrdi njena mama koja ima još troje druge dece. 

- Po onome što njena mama kaže, ona je mali problem. Ona je prava vatra - kaže kroz šalu stjuardesa, koja joj šalje poklone za rođendane i Božić.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)