Telo

POLOMILA JE KIČMU, LEKARI SU REKLI DA ĆE OSTATI NEPOKRETNA: Danas grmi kako izgleda, svaki deo tela joj je zategnut

Zbog nesreće koja je zadesila jednu advokaticu, ona je morala bukvalno ponovo da uči da hoda.

01.06.2024 10:20

POLOMILA JE KIČMU, LEKARI SU REKLI DA ĆE OSTATI NEPOKRETNA: Danas grmi kako izgleda, svaki deo tela joj je zategnut
Instagram/printscreen/marcellemancuso

Da je poznati citat "što te ne ubije to te ojača" tačan, govore često razne životne situacije iz kojih su svi pokušali da se izvuku tako što su se tome suprotstavili a ne pokleknuli. Marsel Mendes Menkuzo je jedna od njih. Iako je želela jednom prilikom da napravi salto na šipci dok je radila u teretani, to je nažalost završilo kao nesrećna okolnost i ova 30-godišnja advokatica je završila u bolnici zbog polomljene kičme

Nakon užasne nesreće koja se dogodila u Sao Paolu nakon što se okliznula i pala na pod, ova mlada žena objašnjava kako u tom trenutku ništa nije osećala ispod vrata. Nažalost i rendgenski snimci i izveštaji lekara su pokazali da je imala teške povrede, slomljen jedan pršljen i iščašena dva druga. 

Da bi joj ojačali kičmu doktori su morali da urade operaciju gde su joj ugradili titanijumsku ploču i šest šrafova, prenosi The Sun.

Uprkos tome što je operacija protekla u najboljem redu, prognoze lekara nisu bile optimistične. Njoj i njenoj porodici je rečeno da ona možda nikada više neće hodati. Zbog teških posledica sa kojima se suočila nakon nesreće, morala je da uči neke pokrete i osnovne životne aktivnosti držanja.

- Doktori nisu znali da li ću ponovo hodati. U ovom trenutku pomeranje prsta za mene predstavlja bitku. Morala sam ponovo da naučim osnovne aktivnosti iz svakodnevnice. Uzimanje predmeta, podizanje, sedenje, hodanje... svako malo dostignuće za mene je zlatna medalja - rekla je Marsel za taj portal.

Kako bi se oporavila prošla je kroz fizioterapiju na koju je išla nekoliko meseci da bi povratila neke pokrete. Bilo je potrebno mnogo vremena da se oporavi od užasne povrede a kasnije i vrati redovnim treninzima.

Svaki napredak je za nju bio čudo i živela je dan za danom iščekujući boljitak. Ubrzo se ona vratila i redovnim treninzima a od pre dve godine se bavi profesionalnim dizanjem tegova nakon što je izrazila želju da se takmiči na prvenstvu u bodibildingu.

- Ideja je bila pomalo čudna ali moj trener me je podržao i ponudio se da me trenira besplatno. Čak se ponudio da pronađe mog sponzora za registraciju. Na kraju se desilo veliko iznenađenje, bila sam pobednik na svom prvom prvenstvu - dodala je ona.

Maruzova navodi da je ovo njena druga šansa  koju će iskoristiti jer voli sport i srećna je što ponovo može da se bavi svim sportskim aktivnostima, kao i pre incidenta u teretani.

Od tada ova bodibilderka je osvojila tri zlatne medalje i krunu na raznim takmičenjima u ovoj disciplini a sada se sprema i za veća predstojeća takmičenja poput olimpijade za amatere u Portugalu.

- San svakog sportiste , profesionalca ili amatera je da učestvuje na Olimpijadi. To je najveće amatersko prvenstvo na svetu i postoji mogućnost da dobijete kartu profesionalnog sportista. Neizmerno sam srećna što sam započela pripreme za Olimpijadu i učiniću sve da postignem odličnu fizičku formu i izborim se za Pro Card.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)