Telo

POSTALA HIT ZBOG FOTKE U BIKINIJU: Društvene mreže su izgorele, ona je oličenje samopouzdanja (FOTO)

Evo zašto žene treba da postave nove standarde lepote.

29.05.2024 10:35

POSTALA HIT ZBOG FOTKE U BIKINIJU: Društvene mreže su izgorele, ona je oličenje samopouzdanja (FOTO)
Printscreen/Instagram/carly_weinstein

Iako je prirodna lepota nešto čemu teže svi, nažalost nekada mnogima nije prihvatljiva za oko. Na fotografije prirodnih žena i neobrađenih slika, zgražavaju se mnogi, na taj način odbijajući suočavanje sa realnošću i time kakvi smo zaista.

Jedna žena je ostala zbunjena nakon što je njena fotografija postala viralna na internetu a prikazuje je kao sasvim običnu ženu, poput većine nas. Fotografija je dospela na društvenim mrežama, a žena je priznala kako je ona dokaz da su žene postale umorne od strogog praćenja novih standarda lepote.

Američka influenserka i voditeljka jednog podkasta Karli Vajnstin podelila je skoro nekoliko fotografija i snimaka iz Španije dok je tamo boravila na odmoru pozirajući  u zlatnom dvodelnom kupaćem kostimu na hipnotišućem prizoru Majorke.

 

Njene fotografije su obišle društvene mreže i digle su veliku "prašinu", međutim žene su vrlo raspoloženo i pozitivno ovo dočekale poručujući influenserki da je promovisala realističnu sliku tela. Ona je za News otkrila kako sada shvata zbog čega su se mnoge žene poistovetile sa njenim fotografijama.

 

- Postavila sam fotografiju u bikiniju pre oko nedelju dana i postala je viralna zbog toga kako moje telo izgleda. Toliko ljudi je komentarisalo stvari poput  "ovako izgleda pravo telo" ili "konačno vidim telo koje liči na moje". Ja sam samo uživala u svom kupaćem kostimu pokazujući kako lepo izgledam, nisam uopšte razmišljala da nekima možda izgleda realistično. 

"Umorne smo od nametnutih standarda lepote"

Ona je otkrila kako nije reč samo o različitim veličinama tela već i o mnogim drugim nedostacima poput celulita i modrica. Karli je ranije govorila o svojoj borbi sa izgledom njenog tela u jednom podkastu  objašnjavajući da su prvobitni šok i konfuzija prošli, pošto je rekla da su žene "umorne od nametanja kulturnih standarda lepote." 

- Ova objava ne treba da bude propovednička jer kao i svi vi apsolutno mi se ne sviđa to što vidim u ogledalu i to je u redu. Ali želim da vas podsetim da bez obzira na sve kako izgledate spolja, to ne određuje nikad vas kao ljudsko biće - navodi ona.

Karli je savetovala žene da nas većina ne pamti po tome kako izgledamo već zbog uticaja koji smo ostavili na druge, napominjući da ne treba težiti savršenstvu.

Ona je i na Instagramu i na TikToku podelila svoj izgled na koji je ponosna, a mnogi su je pohvalili u komentarima.

- Umorni smo od filtera i izglađivanja slika pre nego ih objavimo, ovo je tako osvežavajuće i stvarno. 

- Osećam kao da samo vidimo ekstreme kao što su modeli ili moderni plus sajz, ali ništa između. 

- Svaka devojka treba ovo da čuje. Sreća je da shvatim da moje telo nije kompletna slika - bili su neki od komentara.

Mnogi njeni pratioci su priznali zbog čega su izbegavali fotografisanje navodeći da ih je Karlina fotka inspirisala da snime "prokletu" sliku.

- Ovo me je rastužilo jer sam bila na Jamajci i u Meksiku i odbila sam da se fotografišem trebalo je da se slikam izgledaš tako zgodno.

- Plačem jer sam očajnički želela ovo da čujem. 

Mnogi su priznali kako ih je motivisala da zavole svoje telo i da se ne nerviraju zbog nekih nedostataka, već da se fotografišu kadgod su u prilici i da ponosno pokažu kako izgledaju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)