Moda

Najveći promašaji na plaži! Ovako nikako ne treba da se pojavite tokom odmora na omiljenoj destinaciji!

Ukoliko želite da izgledate sofisticirano na svom letovanju poslušajte savete Ane Bej.

23.07.2022 17:00

Najveći promašaji na plaži! Ovako nikako ne treba da se pojavite tokom odmora na omiljenoj destinaciji!
FOTO: Printscreen/Youtube/ Anna Bey

Kada putujemo na odmor svima su nam odmah na pameti plaža, sunce i pesak, međutim, mali broj turista pomisli na utisak koji njihov način odevanja ostavlja, bilo na slikama ili među lokalnim stanovništvom. Stručnjak za bonton i stil, Ana Bej, je na svom Jutjub kanalu podelila 10 saveta koji će vam pomoći da na odmoru izgledate elegantno i otmeno, a portal Srećna Republika vam donosi njene preporuke.

1. Ne nosite patike za trčanje

Svakako je važno da nosite udobnu obuću dok ste u obilasku nekog grada, ali patike za trčanje su namenjene isključivo za trening i sportske aktivnosti, pa u drugačijem kontekstu ne mogu delovati prefinjeno. Zato, umesto njih obucite elegantne bele patike i hodajte sa stilom!

2. Haljina u šik i trendi izdanju

Ukoliko nosite haljinu, a mislite da ne biste izdržali ceo dan u sandalama ili na štiklama, uparite je sa patikama. Naravno, to se odnosi samo na haljine za dnevne varijante i na patike koje nisu sportske, već isključivo elegantne. Uz duge večernje haljine birajte obuću na potpeticu.

3. Lan je idealan letnji materijal

Ne nosite sintetičku garderobu tokom leta. Ona zadržava toplotu i u njoj vaša koža neće moći da diše. Umesto toga, odlučite se za lanene komade. U njima se nećete toliko znojiti. Istina je da se lako gužvaju, ali to i predstavlja šarm ovog ležernog materijala.

4. Sportska odeća ni pod razno

Nemojte nostiti atlet majice i helanke dok se u obilasku nekog grada ili znamenitosti. Takvoj odeći tu nije mesto i u njoj nikada nećete delovati ženstveno.

5. Pristojnost na prvom mestu

Ukoliko znate da ćete na odmoru obilaziti religiozne objekte, galerije ili muzeje, obavezno spakujte i jednu ili dve kombinacije koje su malo zatvorenije. Iz poštovanja prema objektu koji obilazite, poput cvrkve gde ne bi trebalo ulaziti golih kolena i ramena, a bonton nalaže da se istih pravila pridržavamo i kada odlazimo u kulturne insitucije.

6. Šešir vadi svaku kombinaciju

Ako želite da delujete elegantno, tokom dana obavezno ponesite slamnati šešir. On će ne samo delovati šik, već će vas i zaštititi od sunca, bilo na plaži ili u šetnji. Samo se postarajte da vam šešir ne ostane na glavi posle 6 ili 7 časova popodne jer nošenje tog aksesoara nije primereno u večernjim časovima.

7. Izbegavajte rančeve i torbice oko struka

Damama se ne preporučuje nošenje rančeva i popularnih torbica oko struka kada su na odmoru. Žena sa takvim modnim dodacima deluje muškobanjasto ili čak i detinjasto. Umesto toga, bolja opcija je mala torbica koja se nosi preko ramena ili preko tela. U njoj ćete poneti samo ono što vam treba, a i ruke će vam biti slobodne.

8. Košulje ili majice bez rukava

Umesto izrazito tankih bretela, odlučite se za košulje ili majice koje nemaju rukave. One će delovati sofisticiranije i neće vam se usecati u ramena, a vaša koža će ipak moći da diše. Ukoliko ih uparite sa bermudama ili suknjom visokog struka, izgledaćete elegantno i sređeno, piše portal San

9. Zaboravite na ultra kratke teksas šortseve

Ovaj komad garderobe često ume da deluje vulgarno i u većini situacija nije primeren. Osim toga, u njemu morate da razmišljate da li je previše uzan i kako hodate. Mnogo udobnije će vam biti u šortsu od lana ili u lanenim bermudama, u zavisnosti od toga koliko kratku garderobu volite da nosite. Druga opcija je jednostavan beli šorts, koji će se savršeno slagati sa svakom bojom majice ili bluze.

10. Naočare su završni detalj

Naočare za sunce će svakom autfitu dati notu misterioznosti i prefinjenosti. Izaberite klasične krupne naočare u crnoj ili braon boji i odmah ćete delovati elegantnije i otmenije. U videu ispod pogledajte šta Ana Bej savetuje svim damama na odmoru.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Ma kako da ne!

04.01.2023 02:41

Pola su ciste gluposti.