Moda

NEVIDLJIVE OBRVE SU NOVI MODNI TREND! Kendal Džener ih je već nosila, a da li biste se vi usudile?

Mnoge poznate dame, a među kojima je i jedna od sestara Kardašijan, odvažila su se da izađu u javnost s neobičnim licem, a evo kako možete postići ovaj efekat.

13.07.2022 17:00

NEVIDLJIVE OBRVE SU NOVI MODNI TREND! Kendal Džener ih je već nosila, a da li biste se vi usudile?
Foto: Tanjug/AP

Prirodne obrve koje su bile aktuelne prethodne godine ustupile su mesto takozvanim "čupavim" obrvama, a one polako ali sigurno ustupaju mesto "nevidljivim obrvama". Upravo one su nove modni trend i sve više poznatih ličnosti ih ponosito nosi.

Aktuelni trend nevidljivih obrva prvi put je viđen na nedavnoj modnoj reviji Marka Džejkobsa za jesen 2022. godine, na kojoj su manekenke Bela i Điđi Hadid prošetale pistom upečatljivog izgleda. One su imale specifične frizure i nevidljive obrve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Novi trend viđen je i na crvenom tepihu Met Gala, a samo jedna od dama koje je ponositio prošetale izbeljene obrve bila je i Kendal Džener. Posle nje su se na isto odvažile i Džulija Foks, Kim Kardašijan i mnoge druge. Međutim, izgleda da one nisu prve koje su se dosetile tog neobičnog modnog krika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Trend beljenja obrva, tačnije njihovog bojenja u plavo datira još iz sedamdesetih i osamdesetih godina kada su "drag kraljice" proslavile revolucionarni trend izbeljivanja obrva. Istina je da su ih prvo nosili muškarci koji su se se maskirali u žene, pa su ih izbeljivali kako im obrve ne bi bile izrazito naglašene.

Već devedesetih godina trend usvajaju i žene koje uglavnom vole vamp-izgled i prate pank trend i muziku. Nevidljive obrve su imale smisla kako bi se akcenat stavio na neke druge delove lica, puput usana koje su uglavnom uokvirene tamnijim bojama ili čak crnim kreonom. Trend je ostao zastupljen i narednih godina uglavnom kroz sledbenike pank i rok muzičkog prvaca, dok se trenutno sa ekstravagantne muzike preneo na crveni tepih i glamurozne revije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Šminkeri naglašavaju da ako se odlučite za taj odvažan izgled obrve ne morate izbeleti, već ih samo prekrijte korektorom u nijansi svoje kože.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)