Moda

Bez ovog komada odeće ne idite na plažu ove sezone! Izaberite jedan i BIĆETE BOGINJA! (FOTO)

Neizostavni komad garderobe ovog leta jednim potezom možete vezati i pretvoriti u haljinu, a možete ga nositi i kao sastavni deo autfita ili preko kupaćeg kostima.

04.07.2022 21:00

Bez ovog komada odeće ne idite na plažu ove sezone! Izaberite jedan i BIĆETE BOGINJA! (FOTO)
Pixabay.com

Leto je uveliko u jeku, pa su mnogi svoje odmore iskoristili da odu put mora, dok oni koji su zbog obaveza ostali u gradu spas od letnje žege pronalaze na rekama, gradskim kupalištima i bazenima. Međutim, bilo da ste u gradu ili na peskovitoj obali, koja je doduše mnogo primamljivija, jedan komad odeće tokom leta morate imati. Nose ga mnoge svetske lepotice, a polako, osim na plažama, on polako postaj i deo svakodnevnog stajlinga mnogih dama.

Kardigan je nešto za čim mnoge žene posežu tokom bilo kog perioda godine. Tako ih ima različitih materijala i debljina - vuna, trikotaža, lan, čipka ili čak svila ili sintetika, sve je u opticaju. Za apsolutno svačiji ukus i džep.

Oni su se sa ulica jedno vreme prebacili isključivo na morske obale, tako da biste teško mogli da prošetate nekom turističkom destinacijom, a da ne vidite devojke koje na sebi imaju samo kupaći kostim i letnji kardigan. On je višenamenski deo garderobe. Za tren ste izašli iz mora, a već ste se ogrnuli kardiganom i postali jedna od naprimećenijih dama na izletištu.  

Ukoliko se zadržite u gradu, kupovini ili čak ostanete i na ručku, ništa ne brinite, neće vam biti neprijatno. Većina kardigana se ili zakopčava ili ima neku vrstu pojasa. Kada ga vežete u tren oka više nećete biti u bikiniju i ogrtaču, već u letnjoj haljini. Možete ga ogrnuti i ukoliko sa visokih temperatura uđete u drastično hladniju prostoriju koja je pod klimom. 

Srećna Republika otkriva vam top 5 modela kardigana koji su najaktuelniji ove sezone.

1. Čipkani kardigan

Najoriginalniji, bilo da je od prave ili od materijala koji samo oponaša čipku, u ovom kardiganu nećete proći nezapaženo. Boja za koju se mnoge opredeljuju je bela ili bež, ali poslednjih godina je veoma aktuela i crna. Model je uglavnom takav da je dugih rukava, pada do zemlje i po potrebi se vezuje u struku pojasom.

2. Svileni kardigan

Najskuplji je ukoliko je od prave svile, ali postoje i imitacije tog materijala koje mogu biti podjednako atraktivne. Kopije su toliko verne originalu da sve dok ne dotaknete sam ogrtač nećete po izgledu znati da li je u pitanju prava svila ili nešto nalik njoj. Prednost ovakvih kardugana je što omugućavaju pregršt različitih dezena.

3. Laneni kardigan s resama

Kardigan koji je pomalo u indijanskom stilu je uvek pravi izbor. Iako je uglavnom beo, može da bude u različitim bojama, kao i u popularnoj kombinaciji lana i krupne čipke. Iako se svaki letnji kardigan može poneti i van plaže, budući da se pojavio kao jedan od prvih, upravo ovaj model je najtipičniji deo letnjeg stajlinga i to preko kraćeg šortsa.

4. Providan kardigan

Ovo je jednobojan ogrtač koji je namenjen uglavnom samo plaži, ali nije smrtni greh i da ga ponesete na ulici. Materijal od koga je napravljen je uglavnom tanak lan ili til. Ima ih u raznim bojama, a tirkizni su posebno atraktivni zbog boje mora. Model je nasličniji klasičnom bademantilu.

5. Boho kardigan

U pitanju je kardigan koji je u ovresajz ili širem modelu, jarkih boja, dezena i prepoznatljivog stila. Možda je toliko upečatljiv da više od svih može da se prošeta i ulicama grada kao sastavni ili dodatni deo garderobe. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)