Moda

Šta obući za posao po vrelim danima? Evo PREDLOGA kako da budete elegantne i poslovne

Ukoliko ste u dilemi, šta da obučete za posao po ovim vrućinama, a sve što u ormaru vrtite je par istih komada, imamo za vas odlične predloge. Jednobojnost, pruge ili cvetovi možete birati a možete i kombinovat svoj stajling.

03.07.2022 22:00

Šta obući za posao po vrelim danima? Evo PREDLOGA kako da budete elegantne i poslovne
pexels.com

Najveća ženska noćna mora je ustajanje ujutru bez unpred pripremljene odevne kombinacije. Šta obući? I večiti odgovor: Nemam šta da obučem. Sa ovim se svaka žena barem jednom u životu susrela. Nema veće dileme niti izazova kada, nakon napornog prethodnog dana, pokušavate ujutru da se sastavite, a nemate ni inspiraciju niti izbora šta da obučete za posao. Ženama koje obavljaju posao koji zahteva uniformu je možda i najlakše. Portal Srećna Republika je tu da vam da predlog kako da pregurate vrele dane i da u njima budete elegantne i profesionalne. 

Jednostavna siva haljina

Siva plisirana haljina je pre svega zbog svoje neutralne boje sjajan izbor za vaš poslovni stajling. Pored toga što je elegantna i primerena, svojim krojem se prilagođava svakoj figuri i sakriva nedostatke. Možete je kombinovati sa nekim sakoom u istoj boji ili jednostavno napraviti kontrast sa nekom jarkom bojom i nećete pogrešiti. Ovu haljinu možete nositi i u drugim prilikama. Jednostavna torba i salonke crne boje upotpuniće vaš stajling.

Midi suknja

Ovaj komad odeće se odavno vratio na velika vrata na ulicama i dame ga često biraju za šetnje i popodnevnu kafu sa prijateljicama. Suknja čija dužina seže ispod kolena je pravi izbor jer će ukoliko ima visok struk, izdužiti vašu figuru i dati vam otmenost na poslu. Idealna kombinacija je sa belom košuljom ili nekom ženstvenom bluzom. Obuća u boji kože će dodatno izdužiti vašu figuru, pa kombinujte sandale ili salonke u toj boji sa ovim autfitom.

Dugačka suknja

Ovaj poslovni stil je za odvažne i one koji iimaju skladniju figuru. Pored otmenog i prefinjenog stila po ovoj vrućini, maksi suknje će vam obezbediti potpunu udobnost tokom radnog dana. Da bi suknja došla u prvi plan, najbolje je odlučiti se za neutralnu košulju, a suknja će odlično da stoji onima koji se odluče za ravnu obući ili za cipele sa diskretnom potpeticom.

Košulja haljina

Možda i jedan od najpopularnijih modela koji je okupirao radnje svih brendova. Košulja haljina je prema modnim stručnjacima apsolutni hit ove sezone i svaka žena bi trebalo da je poseduje jednu u svom ormaru, naročito za posao. Ne samo što će vam dati profesionalni stil, već ćete izgledati i atraktivno u isto vreme, a i prilagođeno toplom vremenu. Ona se kopča celom dužinom i treba obratiti pažnju na dekolte koji bi trebalo da bude diskretan.

Monohromatski stil

Takozvani jednobojni stil, gde je poželjno obući se od glave do pete u jednoj nijansi, je izuzetno poželjan i za poslovni luk. Bele pantalone ili farmerice, ukombinovane sa istom takvom majicom i blejzerom, daće vam otmeni stil, a poznato je i da bela boja odbija toplotu tako da vam je udobnost po vrućini zagrantovana. Kombinaciju možete razbiti i nekim sakoom u boji ili cvetnim dezenom, tako da će efekat biti još jači. Cipele u boji kože čine savršeni spoj sa ovim autfitom, ali i crne.

Nezaobilazne pruge

Ne postoji dama koja u svom garderoberu nema košulju sa prugicama ili neki odevni predmet sa tim dezenom. Ovaj stil ne samo da podseća na poslovni izgled, već daje i dozu ozbiljnosti i elegantnosti. Plavo-bele pruge su idealne jer se odlično kombinuju uz sve. Možete ih nositi sa belim ili crnim pantalonama, pa čak i eksperimentisati sa ružičastom bojom. U poslovni stajling unose malo vedrine, a podsećaju i na mornarski stil.

Cvetni dezen

Mnogi će reći da nije prikladan za posao, međutim, dobro ukombinovan sa košuljom ili bluzom u jednoj boji i te kako može izgledati prefinjeno i lepo. Cvetni dezen je već dugo na modnoj sceni i okupira sve kolekcije mnogih poznatih brendova. Ovaj stil možete da pronađete u različitim odevnim komadima, da li su to suknje, haljine ili pantalone. Najidealniju kombinaciju čine suknja visokog struka sa ovim dezenom i jednobojna kosulja. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)