Lice

Podmladite kožu za 20, a telo za 10 godina

Regenerativna medicina će pomoći da vam organizam bude mlađi od vaših realnih godina.

25.02.2022 07:13

Podmladite kožu za 20, a telo za 10 godina
Promo foto

Mladost se oduvek vezivala za lepotu i zdravlje, pa je zato podmlađivanje postalo imperativ modernog čovaka koji vodi računa o svom izgledu. Zato je regenerativna medicina poslednjih godina doživela pravi procvat jer je njen cilj da podmladi naš organizam.

Prednost regenerativne medicine je ta što ima mogućnost predviđanja stanja, u smislu šta će se dogoditi sa kojim organom ako nastavite da živite na način na koji trenutno živite. Prve promene od terapije se vide posle mesec dana, a sve ukupno terapija traje od četiri, pet meseci pa do godinu dana.

- Regeneracija unutrašnjih organa je individualna i često se dešava da su nam oni stariji od naših godina. Regenerativnom medicinom se unutrašnji organi mogu podmladiti od pet do 10 godina unazad, a koža i za 20 godina - objašnjava prof. dr Ioanna Batsialou, specijalista estetske i anti-aging medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije iz IOANNA REGEN klinike. Doktorka objašnjava koji su rezultati regenrativnih terapija i njihovi više nego odlični rezultati.

Koža mlađa i do 20 godina

- Kod regenerativne medicine se primenjuju kombinovane terapije i tehnike zahvaljujući kojima se podmlađuju organi. Na primer, ako neko ima 60 godina, regenerativnim metodama može podmladiti svoju kožu za 20 godina. Neko ko ima 40, imaće kožu tridesetogodišnjakinje... Kombinovana terapija je, recimo, laser za podmlađivanje i hemijski piling. U regenerativne terapijespada i  PRP (metoda krvnom plazmom podmlađivanja matičnim ćelijama), regenerativni busteri (sadrže hijaluron, peptide...) Razlika je u tome kada recimo radimo hijaluron ili botoks, oni se rade jednom do dva puta godišnje, i ciljano na određeno mesto (botoks samo na čelo)  dok se regenerativni tretmani rade u serijama od tri do pet u zavisnosti od tonusa kože i to se mogu kombinovati dva do tri različita tretmana (piling, regenerativni busteri, laser...) Ne znači da će se svaki put raditi ista kombinacija već se može menjati u zavisnosti od trenutnog stanja kože. I njihova prednost je u tome što poboljšavaju celokupni izgled i tonus kože - naglašava prof. dr Batsialou i naglašava da je, što se tiče tela, tu nešto kompleksnije stanje, kaoi same terapije.

Promo foto

Koža može da izgleda i do 20 godina mlađe

- Doktor se cele godine bavi pacijentom. Osnovni pregled traje oko sat i po i za to vreme se prati stanje kardiovaskularnog sistema, pacijentu se radi detaljna anamneza, postavljaju pitanja o zdravstvenom stanju kao što su: da li se znojite, imate li energije, imate li otoke na rukama i nogama, kakve su vam životne navike, da li ste pušač, da li trenirate, kojim poslom se bavite... Potom se daje preporuka ishrane, potrebna suplementacija, koktel infuzija koja se daje u zavisnosti od trenutnog stanja. Problem kod klasične medicine je što se uglavnom bavi samo posledicama. Naime, ako neko ima visok holesterol, dobiće lek za snižavanje holesterola. Dok se kod regenerativne medicine pristupa mnogo šire, daje se preporuka ishrane, i sve već navedeno. Kada pacijent ima probleme sa jetrom, daje mu se 10 infuzija koje će pomoći jetri da se očisti - napominje doktorka naglašavajući da se endokrini sistem najbrže regeneriše i rezultati su jako brzo vidljivi.

Bolje se osećate i imate više energije

- Pacijent ima mnogo više snage, energije, od prvog meseca terapije se bolje oseća. Jetra se takođe brzo regeneriše. Posle primanja infuzija, pacijent oseća jako veliku energiju i vitalnost. Najkompleksniji i samim tim, najduži put regeneracije ima kardiovaskularni sistem.

Promo foto

Dr Ioanna Batsialou

Ona napominje da se matičnim ćelijama postižu fantastični rezultati na koži lica. Za tri meseca se može podmladiti ceo organizam preko  akupunkturnih tačaka. Uskoro ćemo prvi u ovom delu Evrope imati PRPterapijuza bolna stanja ramena, kolena degenerativne promene leđa... Tretman se izvodi tako što matične ćelije pacijenta uzete iz njegove krvi ili masnog tkiva bezbolnoubrizgamo u bolno područje.

Posle preležanog kovida regenerativna medicina je spas

- Naša klinika se bavi prevencijom. Potrebno je da na vreme počnete da vodite brigu o vašem telu kako bi lepo i zdravo starili. Moja preporuka je da svako posle 35-40 godina jednom godišnje obavi sistematski pregled. Iako se oseća zdravo. Kad se razbolimo, tada je kasno za regenerativnu medicinu i odlazi se u bolnice na invazivnije terapije. Posle kovida svaki pacijent bi trebao da dođe kod nas. Takođe, svako ko je prošao teška terapijska lečenja, kortikosteroide, svako kome je D dimer povišen, ko je primao kiseonik... kod nas će mu biti uzeta kompletna anamneza, krvna slika, dobiće preporuke za ishranu, fizičku aktivnost. Takođe, pacijentu će biti data adekvatna infuzija. Ovo je jako važno jer ne postoji pacijent koji je imao kovid, a da mu neka posledica nije ostala – napominje prof. dr Ioanna Batsialou.

Promo foto

Bolje sprečiti nego lečiti

 

 

 

 

Komentari (0)