Lice

LUBENICA JE SPAS ZA OTEČENO LICE: Ginekolog otkriva da ovo voće radi kao botoks - a evo šta se dešava u telu

Ovi trikovi će sigurno svakoj od nas barem malo promeniti život - na bolje.

22.06.2024 12:03

LUBENICA JE SPAS ZA OTEČENO LICE: Ginekolog otkriva da ovo voće radi kao botoks - a evo šta se dešava u telu
tiktok/printscreen/holisticsecrets.1

Iako smo svesni koristi koje ima voće za naš organizam, često zanemarujemo koliko je ono zapravo zdravo a takođe i efektno u rešavanju nekih naših estetskih problema. Ako ste bili u dilemi da li i koliko treba konzumirati lubenicu ili ananas, jedan snimak će vam rešiti sve nedoumice. Naime, Na TikToku se pojavio snimak jednog ginekologa, koja je podelila sa ženama trikove koji će im rešiti neke zdravsttvene i estetske probleme, a možete ga pogledati ovde

Na stranici @holisticsecrets.1 podeljeni su saveti koje je ova žena kao neko ko radi 16 godina u ginekologiji otkrila da blagotvorno deluju na žensko zdravlje. Ona je navela u objavi da će ove činjenice sigurno šokirati mnoge žene i da većina verovatno za njih ne zna.

Lubenica

Lubenica je jedno od mnogima omiljenih voća i često ga mnogi konzumiraju kao deo "dijete" za mršavljenje budući da 90 odsto ovog voća čini voda. Ginekolog navodi da ukoliko jedete lubenicu ona će vaše lice učiniti vitkijim jer ona pomaže u izbacivanju viška natrijuma iz organizma i čini da vaše lice deluje "fit".

Foto: Shuttestock

Konzumiranje lubenice učiniće vaše lice vitkijim

Ananas

U narodu ga mnogi koriste kao lek za holesterol međutim, za žene on ima mnogobrojne pozitivne efekte. Kako ona navodi konzumiranje ovog tropskog voća može eleminisati neprijatne mirise u vaginalnom predelu. Naprotiv, ona tvrdi da jedenje ananasa može učiniti da taj predeo miriše poput cveća.

Prašak za pecivo

Iako ga domaćice najviše koriste u kuhinji, a nekad i tokom čišćenja doma, prašak za pecivo izgleda da ima višestruku namenu. Kako se navodi u ovom snimku trljanje predela na kojima imate ožiljke od akni njime, eliminisaće svaki trag i oni će ubrzo nestati.

shutterstock.com

Ukoliko imate ožiljke od akni i bubuljica tretiranjem praškom može ih brzo ukloniti

Papaja

Ovo voće se teško nalazi kod nas jer je u pitanju egzotična vrsta, međutim njegova hranljiva vrednost je izuzetno velika i blagotvorno deluje na naš organizam. Konzumiranje papaje može eliminsati bolno nadimanje stomaka.

Batana ulje

Ovo ulje se dobija iz stabla američke palme i tradicionalno se vekovima koristi kao kozmetički proizvod i nazivali su ga "čudesnim uljem" jer je pomagalo u jačanju i rastu kose. Bogato je vitaminima i omega 3 -masnim kiselinama, a nanošenje ovog ulja na skalp pomoći će vašoj kosi da izraste navodno do 5 cm u prvih mesec dana.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)