Lice

"OBRIŠITE" BORE S ČELA NA KINESKI NAČIN! Tradicionalna masaža ne košta ništa, a čini čuda! (VIDEO)

Jedan od razloga zbog kog žene poreklom iz Azije imaju blistav ten jeste i ovaj način nege.

06.06.2023 17:30

"OBRIŠITE" BORE S ČELA NA KINESKI NAČIN! Tradicionalna masaža ne košta ništa, a čini čuda! (VIDEO)
printscreen

Kineska tradicionalna medicina zasnovana je na filozofskom shvatanju da je čovek energetsko biće i da sopstvenom energijom može da isceli bilo šta u svom telu, kao i na njemu. Akupunkturne tačke su najčistije i protok energije kroz njih je najlakši, pa se samim tim poznavaoci tradicionalne medicine fokusiraju upravo na njih. 

Ono što žene, pa i muškarce, najviše muči, jeste pojava prvih bora. Bore na čelu izazivaju posebnu frustraciju, jer su nakon bora "smejalica" najizraženije. Zato se ljudi najčešće odlučuju za botoks ili neku drugu invazivnu matodu. Međutim, facijalnom masažom po tradicionalnom kineskom modelu, koja ne košta ništa, i uz dovoljno strpljenja i redovne primene možete postići taj efekat. Dovoljno su vam samo sopstvene ruke i mala pomoć nekog seruma

Jedna korisnica Fejsbuka pokazala je tradicionalnu kinesku vrstu masaže pomoću koje možete svakodnevno da tretirate bore na čelu. Ona kombinuje već spomenutu facijalnu masažu i akupunkturu. 

https://www.facebook.com/reel/1210718549624031

Kao što možete da vidite žena na snimku najpre trlja dlan o dlan. Poenta toga jeste aktiviranje energije koja će dodatno uticati na željenu regiju. Nekon toga se ruke stavljaju na čelo i u smeru kazaljke na satu cirkularnim pokretima masira čitava njegova regija. Nakon toga je potrebno palčevima masirati predeo iznad slepoočnica. Svaki potez se ponavlja 36 puta, što ima veze sa brojem najznačajnijih akupunkturnih tačaka, kao i sa fokusom koji postižete ponavljanjem istog pokreta. U pitanju je sklad uma, tela i duha, kako propoveda kineska filozofija.

Usledile su mnogobrojne reakcije na ovaj video- zapis. 

- Tako je lepa - 

- Ovo radim samo zato što ona nema bore na čelu - 

- Da li možete da pokažete na koji način možemo da sprečimo gubitak kose? - 

- Molim vas masažu za podočnjake - glasile su samo neke od oduševljenih reakcija. 

Bilo je i duhovitih komentara.

- Trljao sam ruke i onda shvatio da sam izbrojao 37 umesto 36, pa sam morao da počnem iznova. Da li bi i dalje funkcionisalo? Šta da radim u ovoj situaciji? - upitao je jedan korisnik Fejsbuka šaljivo. 

Video je postao viralan sakupivši više od 2.000 lajkova, kao i nekoliko hiljada šerova.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)