Roditeljstvo

6 bizarnih stvari koje povećavaju plodnost

Ma koliko suludo zvučalo, neke vrste hrane i procedure ozbiljno povećavaju plodnost što je i naučno dokazano

18.02.2022 12:00

6 bizarnih stvari koje povećavaju plodnost
Pixabay

Najveći faktor da ostanete trudni je da često imate intimne odnose, a naročito tokom ovulacije što ćete saznati svakodnevnim merenjem temperature. Ali to nije jedini faktor koji utiči na plodnost. Neke čudne stvari, na koje nikada ne biste pomislili, takođe mogu povećati šanse da se zatrudni.

Pred vama je spisak od šest naučno dokazanih stvari koje pomažu da se jajna ćelija oplodi!

Tama

Prema istraživanjima, melatonin, hormon koji štiti ženske jajne ćelije od stresa, proizvodi se kada nema svetla. Naučnici preporučuju da se provede osam sati u tami, ako pokušavate da zatrudnite.

Pixabay

I muškarcima i ženama je potrebno mnogo vitamina C

 

Maline

Muškarci stariji od 44 godine bi trebalo da uzimaju vitamin C jer je studija pokazala da oni imaju 20% manje sperme. Takođe je otkriveno da žene koje uzimaju mnogo vitamina C nakon začeća smanjuju rizik od pobačaja. Maline su odličan izvor ovog vitamina jer jedna šolja sadrži 54% preporučene dnevne doze.

Pixabay

Područje oko genitalija ne bi smelo da bude izloženo velikim temperaturama

 

Momci, skinite laptop sa krila.

Veoma je važno da muškarci izbegavaju izlaganje genitalnog područja visokim temperaturama jer ona može da naškodi spermi. To znači izbegavanje hidromasažnih kada, ali i laptopova, jer držanje njegova toplota utiče na pregrevanje sperme, utvrđeno je istraživanjima. Isto važi i za uske pantalone.

Pixabay

Ukoliko planirate trudnoću nemojte telo izlagati teškim i napornim vežbama

 

Joga

Intenzivne vežbe se nikako ne preporučuju ženama koje žele da zatrudne. Ako već volite da vežbate i bavite se sportom, onda izaberite jogu. Prema studiji koju je uradio Univerzitet Harvard, 55%  žena koje su učestvovale u tretmanima neplodnosti, kao i u 10-nedeljnom kursu uma i tela, zatrudnele su i iznele su trudnoću.

Pixabay

Masne ribe su veoma korisne pre i tokom trudnoće

 

Masna riba

Studije su pokazale da omega-3 kiseline koje se nalaze u masnoj ribi mogu smanjiti rizik od pobačaja i poboljšati kvalitet sperme. Zato se preporučuje uzimanje lososa i lanenog semena.

Pixabay

Akupunktura daje odlične rezultate u lečenju neplodnosti

 

Akupunktura

Prema Američkom udruženju za trudnoću, procedura sa bockanjem iglicama daje pozitivne rezultate u lečenju neplodnosti. Ovom tradicionalnom metodom se može poboljšati dotok krvi što povećava šanse za oplodnom jajne ćelije, piše Your Tango.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)