Rađanje

PREDNOSTI RAĐANJA POSLE 35. GODINE: Žene na život tada gledaju sasvim drugačije

Sve veći broj žene se odlučuje da u kasnijim godina rodi dete a to nosi i neke pozitivne strane

30.01.2022 11:00

PREDNOSTI RAĐANJA POSLE 35. GODINE: Žene na život tada gledaju sasvim drugačije
Pixabay

U odnosu na nekoliko decenija unazad, znatno se promenilo vreme kada žene rađaju svoje prvo dete. Razloga je mnogo za to a rađanje posle 35 godine, ima svojih prednosti.

Prema podacima Američkog centra za kontrolu bolesti sve je veći broj žena koje prvo dete dobiju u 35. godini. Godišnje taj broj naraste i za tri odsto što ukazuje da je u pitanju trend koji ima svoju uzlaznu putanju.

Žene uglavnom na život gledaju iz druge perspektive. U odnosu na njihove majke ili bake, koje su rađale u ranim dvadesetim, one su to vreme, desetak i više godina, uložile u sebe, životno iskustvo i obrazovanje. To su sve neke prednosti koje će im pomoći u vaspitanju dece kada ih dobiju u kasnijim godinama.

Pixabay

Životno iskustvo će biti od velike pomoći u odgajanju deteta

 

Do 35. godine žene su izgradile već ozbiljnu karijeru i sada mogu sa puno zadovljstva i strasti da se posvete deci porodici. Sa stabilnim poslom i primanjima, tu je sigurno i ušteđevina i zarada koja će biti neophodna za dečije slobodne aktivnosti, školovanje, putovanja.

Pored toga, tu su i bake i deke, koji su sada već u penziji, i biće im veliko zadovoljstvo da pomognu u odgajanju unučeta.

Tu su i prijateljica koje mogu da daju korisne i praktične savete. One su već prošle faze sa kojima se vi tek upoznajete i njihovi saveti će vam biti dragoceni. A tu je i dečija garderoba, stvari i igračke koje će vam dobro doći.

Vaša beba će ponovo probuditi ono dete u vama i uživaćete igrajući se sa njim. Vikendom ćete imati posebno zadovoljstvo dok se budete sa njim družili. A to vam neće ni malo teško pasti jer ste do 35. godine izlazili i učestvovali u društvenom životu pa vam je sad potrebno malo kućnog mira.

Pixabay

Dete će probuditi ponovo dete u vama

 

Sa životnim iskustvom koje ste stekli do ovih godina, tačno ćete da znate šta je bitno a šta nije i šta može da vam napravi problem. Mlade mame nemaju tu privilegiju. Vama je potpuno jasno da vreme leti i koliko je bitno da se posvetite detetu i njegovom vaspitanju, umesto gubljenja vremena na neke banalne i nevažne stvari.

Činjenica je i da deca podmlađuju i kada vas ljudi vide sa bebom, odmah će pomisliti da ste znatno mlađi. Bar pet godina, piše Yumama.

Komentari (0)