Tetka Saveta

RECEPT ZA HLADNO LETNJE OSVEŽENJE: Domaći ledeni čaj koji će vas oduševiti!

U toplim danima koji nam slede ugasite svoju žeđ ukusnim napitkom koji vam predstavljamo.

25.05.2022 14:00

RECEPT ZA HLADNO LETNJE OSVEŽENJE: Domaći ledeni čaj koji će vas oduševiti!
shutterstock.com

Volite kupovne sokove i osvežavajuća pića, ali vam količina šećera i veštačkih sastojaka u njima baš i ne zvuči privlačno? Budite bez brige, ukoliko ovoga leta želite da se rashladite i pritom sačuvate zavidnu liniju, portal Srećna Republika donosi recept za savršen ledeni čaj sa malo kalorija i mnogo slasti!

Sastojci:

  • 2 kašike čaja od cveta kamilice
  • 400 ml klučale vode
  • 2 kašike meda
  • 8 kockica leda
  • limun

Priprema:

U dublji sud sipajte čaj od cveta kamilice i postarajte se da on bude u rinfuzu, budući da je ukus čaja iz kesice manje intenzivan. Prelijte čaj ključalom vodom, poklopite sud tanjirićem i ostavite da odstoji najmanje pola sata.

shutterstock.com

Čaj od cveta kamilice sa medom i limunom

Kada je čaj ispustio svoju aromu u vodu, koja se do sada već malo rashladila, procedite čaj i u tečnost dodajte sveže ceđeni limunov sok i med. Promešajte da se svi sastojci sjedine. Ostavite ovu tečnost u frižideru preko noći i obavezno poklopite sud, kako čaj ne bi poprimio mirise hrane.

Sledećeg dana, vaš ledeni čaj je spreman za konzumiranje. U dublju čašu stavite led, po 4 kocke u svaku, i poslužite domaći, svež i zdrav ledeni čaj svojoj voljenoj osobi i sebi. Čim okusite prvi gutljaj, videćete da su ukus i aroma ovog napitka neuporedivo bolji nego kod kupovnog.

Ukoliko poznajete čajeve i volite da isprobavate različite ukuse, ovo piće možete praviti i od zelenog ili crnog čaja, samo znajte da će njihova aroma biti malo intenzivnija, a sami listići čaja će kraće stajati u ključaloj vodi, kako ne bi poprimili gorak ukus. Probajte, svideće vam se sigurno.

Živeli!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)