Prirodni lekovi

BILJKE PROTIV KANDIDE: Ovi čajevi pomoći će vam da pobedite najuporniju gljivu!

Uz pomoć ovih čajeva pobedićete i najuporniju kandidu!

19.02.2022 21:01

BILJKE PROTIV KANDIDE: Ovi čajevi pomoći će vam da pobedite najuporniju gljivu!
pexels.com

Nakon duge konzumjacije antibiotika mnogi ljudi suočavaju se sa problemom neke gljivične infekcije. Do ovoga dolazi zbog toga što se tokom antibiotika često potpuno poremeti crevna flora i gljivice, poput kandide, dobijaju priliku da se razmnožavaju u vašem organizmu, spremne da vam naprave problem. 

Lifemagazin.rs otkrio je značaj ulja čajnog drveta u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija, a portal Srećna republika otkriva vam koje mešavine biljaka mogu značajno da vam pomognu u rešavanju pomenutih zdravstvenih problema.

Čajna mešavina protiv kandide:

  • Žalfija- 100g
  • Bršljan- 100g
  • Pelin- 50g
  • List oraha- 50g

Biljke pomešajte pa tri supene kašike smeše prelijte sa pola litra vode, promešajte poklopite i ostavite sat vremena. Procedite i pijte u toku dana podeljeno u dve doze. Izbegavajte šećer i proizvode nastale vrenjem ili fermentacijom. Svakodnevno pijte acidofilni jogurt. Ovaj čaj se ne preporučuje osobama koje imaju čir na želucu ili dvanaestopalčnom crevu, kao ni ženama koje su sklone menstrualnim odlivima. Upotrebljava se mesec dana pa se pravi pauza od dve nedelje nakon čega se kura ponavlja.

Čajna mešavina protiv gljivičnih infekcija u digestivnim i urogenitalnim organima:

  • Majčina dušice- 100g
  • Vranilovka- 50g
  • Žalfija- 50g
  • Neven- 50g

Tri supene kašike smeše prelijte sa pola litra vode, promešajte, poklopite i ostavite sat vremena. Procedite i pijte u toku dana podeljeno u dve doze, pre jela nezaslađeno.. 

Puder za atletska stopala

100g kukuruznog štirka sipajte u čistu i suvu teglu, pa u to nakapajte 15 kapi etarskog ulja lavande i 30 kapi etarskog ulja čajnog drveta. Zatvorite i sve dobro protresite. Nakon pranja i sušenja nogu peškirom pospite ovim puderom. Takođe, veoma je korisno nasuti malo pudera u obuću koju nosite.

Losion za stopala

40g karanfilića sipajte u čistu teglu, prelijte sa 100ml apotekarskog alkohola i (70%) I 50ml glicerina dobro promućkajte. Ostavite da stoji na tamnom i hladnom mestu dve nedelje. Procedite i sipajte u čistu flašicu koja se dobro zatvara. Stopala operite sapunom i vodom pa ih isperite jakim čajem od petrovaca. Četiri supene kašike petrovca prelijete sa 600ml hladne vode, zagrevajte do ključanja i kuvajte još 3-4 minuta. Ostavite da se ohladi, procedite i isperite stopala. Osušite ih i očistite losionom.

Komentari (0)