Odrasli

GLEDATE LI U SUNCE? Evo kakve promene može da donese 10 minuta ove navike!

Znate li kako da očuvate svoje zdravlje?

18.02.2022 19:00

GLEDATE LI U SUNCE? Evo kakve promene može da donese 10 minuta ove navike!
pexels.com

Od malena nas uče da gledanje u sunce može da našteti našim očima i našem vidu, međutim, čini se da novija medicina danas smatra da to ipak treba da radimo. 

Doktor Todor Jovanović je ceo svoj naučni rad posvetio imunologiji, virusologiji, ishrani i zdravlju, a kako prenosi "Novi-portal", on je otkrio i da je zravo gledati u sunce.

- Gledanje u sunce je solarna joga. To se čini samo kad je sunce crveno, pri izlasku i pri zalasku. I to najviše desetak sekundi. I svaka bolest biće napadnuta. Zato sam protiv nošenja tamnih naočara. To može da smeta, ali korist je velika- rekao je Doktor Jovanović.

Jovanović tvrdi i da je svaka bolest izlečiva:

Apsolutno, ali se to, naravno, ne događa uvek. Posebno kad je bolest u poslednjoj fazi. U tom slučaju značajna je i svest obolelog. Pozitivan životni stav je izvor života i postojanja. Svako pravo izlečenje dolazi od nas samih, kao i od načina života i hrane.

Prema doktoru Jovanoviću za naše seksualne potrebe zadužen je naš mozak:

- Od mozga, pre svega. On tu ima značajnu ulogu. Kad se on uključi, sve je kvalitetnije. A to je veoma važno. Jer seks, sem što je fiziološki i biološki predivan, na određeni način i oplemenjuje.

Najbolji način da očuvate svoje zdravlje, kako kaže Todor Jovanović jeste da se konstantno nalazite u optimalnoj temperaturi:

- Veoma je važna temperatura prostorije u kojoj se boravi. U mojoj spavaćoj sobi je konstantno oko 18 stepeni, a u radnoj oko 25. To su optimalne vrednosti i leti i zimi.

Komentari (0)