Pire krompir je kremasto i preukusno jelo, ali jedina njegova mana jeste vreme koje se utroši na spremanje i, naravno, čišćenje nakon toga. Međutim, jedna Internet mama otkrila je kako se taj prilog sprema bez muke koje uključuje seckanje, ljuštenje i barenje krompira.
Velika otkrića
Naime, ta ljubiteljka krompira je na portal Mumsnet podelila sjajan savet i napisala:
- Sigurna sam da nisam jedina osoba koja vako sprema pire, ali pre nego što sam počela sama to da primenjujem, nikada pre nisam ni videla ni čula da neko to radi. Dakle, otkrivam vam svoje cake za pripremu pire krompira bez frke i muke:
Svoj recept završila je tako što je napisala:
- Čekam da mi svi kažu da je Najdžela Loson napisala knjigu o ovome još pre deset godina, a da ja o tome nisam imala pojma.
Pomešane reakcije
Ljudima koji vole da uštede na vremenu prilikom kuvanja ovaj trik se i te kako svideo.
Možda vas zanima…
- Već znam da je krompiru potrebno osam minuta da se ispeče u mojoj mikrotalasnoj, pa ne bih morao da proveravam. Inače mi treba 20 minuta da ga oljuštim i skuvam pre nego što uopšte mogu da ga izgnječim, pa će mi ovako biti lakše i brže - prokomentarisao je jedan korisnik, piše škotski San.
Drugi nisu baš bili sigurni da ovaj trik ubrzava ili olakšava pripremu:
- Ne razumem zašto se ljudi uopšte trude da ljušte krompir? Njegova ljuska je dobra za zdravlje, mi uvek pravimo pire sa njom - glasi samo jedan od takvih komentara.
Naravno, metoda koju je ta mama otkrila ima i neke loše strane, koje je jedan korisnik istakao:
- Probao sam da pečem ceo krompir u mikrotalasnoj pećnici, ali uklanjanje ljuske sa vrućeg krompire i nije baš zabavno, a čini mi se da se ukus pečenog krompira i dalje oseti, čak i kada je izgnječen - naveo je taj pratilac Mumsneta.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)