Tetka Saveta

OVE BILJKE DONOSE LOŠU ENERGIJU U VAS DOM! Hitno ih se otarasite!

Nisu sve biljke podjednako dobre za energiju u vašem domu, a evo koji su saveti specijaliste za feng šui baš u vezi sa tim pitanjem.

03.05.2022 17:00

OVE BILJKE DONOSE LOŠU ENERGIJU U VAS DOM! Hitno ih se otarasite!
Pixabay.com

Sobne biljke su najlepši ukras u svakom domu, a uz to su i veoma korisne - prečišćavaju vazduh i uklanjaju štetne materije, čime omogućavaju lepši i zdraviji život ukućana.

Međutim, specijalista za Feng šui, Klara Leing, tvrdi da nisu sve biljke podjednako dobre. Naime, prema njenim rečima, postoje i one koje nose lošu energiju i treba ih odmah izbaciti iz doma.

Pixabay.com

Koliko god da su slatki i laki za održavanje kaktusima nije mesto u domu

Dobra i loša energija

Na vrhu liste biljaka koje nose lošu energiju su kaktusi. Te bodljikave biljke, prema Klanirom mišljenju, treba odmah ukloniti i zameniti ih nekim drugim sobnim cvećem koje nosi bolju energiju.

- Iako su kaktusi laki za održavanje i izgledaju slatko, pokušajte da izbegnete da ih držite u domu. Svojim šiljatim bodljama kaktusi predstavljaju težak život, a takva energija u vašem domu vam uopšte nije potrebna - objasnila je Klara i dosdala da treba izbegavati i zlatnu puzavicu ukoliko želite mir i harmoniju. 

- Zlatna puzavica predstavlja znak da je vaš život depresivan, zato je preporučljivo rešiti se i nje i nju ukloniti iz doma – poručila je Klara.

shutterstock.com

Indijansko pero je najbolji čištač energije u domu, a lako se održava

Dobre biljke

Da biste očistili energiju u svom domu nabavite sanseveriju ili kod nas poznatu pod imenom indijansko pero. Dugovečna je i izdržljiva, a dobro podnosi i loše uslove, pa je laka za održavanje. Uz to je prirodni osveživač zatvorenih prostora.

- Ova biljka se ubraja u najbolje prečišćevače loše energije, zato je obavezno morate imati u domu - rekla je ona.

Za razliku od zlatne puzavice koja podstiče depresiju, srebrna puzavica sa prepoznatljivim tamno zelenim listovima prošaranim belim, odnosno srebrnim šarama je još kako dobro došla.

U dobre feng šiu biljke koje će podići pozitivnu energiju u vašem domu se ubraja i filadendron, koji će svojim velim i intenzivno zelenim listovima prizvati blagostanje u vaš dom.

Uz dobre vibracije u vašem domu vodite računa da vaše sobne biljke budu negovane, redovno ih zalivajte, jer ako su one srećne bićete i vi.   

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)