Tetka Saveta

UNESITE JE U SVOJ DOM I SREĆA ĆE VAS PRATITI NA SVAKOM KORAKU! Biljka koja čini čuda!

Soleirolia Seleroli, sudeći po konceptu Feng Šui, donosi energiju, sreću i radost u svaki dom, a predstavlja i idealan poklon za one kojima želite samo najbolje.

23.04.2022 13:00

UNESITE JE U SVOJ DOM I SREĆA ĆE VAS PRATITI NA SVAKOM KORAKU! Biljka koja čini čuda!
shutterstock.com

Da li vašem domu nedostaje malo pozitivne energije, sreće i radosti? Možda bi trebalo da svratite do cvećare i potražite jednu biljku koja bi upravo unela takvu svežinu u vaš život, ako je verovati Feng Šui konceptu. U pitanju je "Kućna sreća“ (Soleirolia Seleroli) koja podstiče protok pozitivne energije u domu i donosi, kako se veruje, još mnogo više od toga.  

U pitanju je biljka koja je izuzetno dekorativna i ima bujne listiće, pa se na taj način odlično prilagođava svakom domu i ulepšava ga.

Takođe, ukoliko se ipak odlučite da biljku nekome poklonite, veruje se da mu time donosite sreću.

Da bi "Kućna sreća" lepo i zdravo napredovala važno je da se dobro neguje. Može se uzgajati i više primeraka te biljke, a neko se odlučuje da je drži na prozorskim daskama, kombinovanu s drugim cvećem. 

Ova biljka, iako liči na mahovinu, ima grmasto gusto lišće i nije teška za održavanje. Zahteva sunčevu svetlost, ali ne prejaku, te isto napreduje i u senovitim mestima. Temperatura koja joj odgovara jeste ona između 10 do 24 stepena Celzjusovih.

"Kućna sreća", inače, potiče sa Sardinije i dostiže visinu do 25cm. Višegodišnja je zeljasta biljka koja pripada porodici kopriva.

Treba izbegavati preterano zalivanje da ne bi došlo do njenog truljenja. Umesto toga, bolja opcija je nasuti vodu u posudu, odnosno tanjirić ispod saksije.

Redovno orezivanje tokom proleća je poželjno, a za njeno razmnožavanje dovoljno je odsečene vrhove zabosti u mešavinu peska i treseta i uz redovno zalivanje počeće da rastu novi primerci.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)