Tetka Saveta

Jednostavan supertrik da uštedite vodu: Potrebne su samo male promene

Tokom deset minuta tuširanja potroši se oko pet litara vode

08.03.2022 17:00

Jednostavan supertrik da uštedite vodu: Potrebne su samo male promene
Pixabay

Ako želite da doprinesete oporavku naše planete i budete ekološki osvešćeni, krenite prvo da štedite na vodi. Naročito tokom tuširanja. Uz nekoliko jednostavnih i malih promena to će vam poći za rukom.

Tokom deset minuta tuširanja potroši se oko pet litara vode. Ali ako slavinu zavrnete dok se sapunjate ili šamponirate kosu, uštedećete. Ionako, tada niste direktno pod tušem pa se voda troši bez veze i odlazi u kanalizaciju.

Možete i skratiti vreme tuširanje tako što ćete na mobilnom telefonu podesiti tajmer na pet ili sedam minuta i na vreme ćete dobiti signal da tuširanje privodite kraju.

Pixabay

Čista voda nepotrebno odlazi u kanalizaciju dok šamponirate kosu

 

Još jedan dobar trik je da vam ručica slavine stalno stoji na prijatnoj temperaturi vode koju stalno koristite. Na taj način ćete potrošiti manje vode dok ugađate toplotu vode koja vam odgovara.

Takođe, možete oprati glavu, pa staviti regenerator na kosu i zatvoriti vodu dok nasapunjate telo. Tako ne samo da se ponašate ekološki, već ćete biti sigurni da ste balzam držali na glavi dva do tri minuta, upravo onoliko koliko treba da bi se iskoristile sve njegove prednosti za kosu. Većina nas ga ispere nakon jednog minuta jer nam je dosadno da čekamo, prenosi 24sata.hr.

Komentari (0)