Bez stresa

NAPRAVITE ZABAVU OD KUPANJA PASA: I ispoštujte savete veterinara

Neki psi uživaju u kupanju a neke je teško naterati u vodu

14.01.2022 11:00

NAPRAVITE ZABAVU OD KUPANJA PASA: I ispoštujte savete veterinara
Pixabay

Bilo da psa kupate u kada ili u dvorištu, najbitnije je da od kupanja napravite dobru zabavu kako bi vaš ljubimac zavoleo vodu. I da vam kasnije ne pravi ovakve probleme:

Redovno kupanje vašeg psa je deo stalne nege i dobre higijene jer se kupanjem uklanja prljavština koju je pas pokupio tokom šetnje i lutanja po parkovima i šumama, zavlačeći se i njuškajući. Osim što pomaže da se dlaka očisti, kupanje je bitno i za zdravlje pasa jer se njime uklanjaju paraziti.

Ipak, ne treba preterivati sa čestim kupanjem jer se tako uklanja njihova prirodna masnoća koja ih štiti. Ali ako vaš pas voli da brlja i da se umaže, pomoći mu nema – moraće na tuširanje.

 

 

Ono što je najvažnije je da kupanje psu bude prijatno i bez stresa. Neki psi odmah prihvate kupanje i uživaju kao ovaj:

 

 

Sa malim psima nije veliki problem kupanje jer njih možete da stavite i u lavabo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dogs (@dogzchilling)

 

Za velike pse je to već malo veći problem jer im je potrebno više prostora. U zavisnosti od godišnjeg doba, možete ga kupati i napolju ako je dovoljno toplo.

Ono o čemu morate da vodite računa je temperatura vode. Idealno je da bude mlaka, nikako vruća ili hladna jer mu to neće prijati. Obratite pažnju i na pritisak vode kako se mališa ne bi uplašio.

A posle kupanja je obavezno četkanje i feniranje koje mnogi psi ne vole zbog buke koju proizvodi fen.

 

Komentari (0)