Sami kod kuće

ZAOKUPITE PAŽNJU KUĆNOG LJUBIMCA: Njima je dosadno bez vas

Nekoliko trikova će omogućiti da vaši ljubimci bezbedno provedu nekoliko sati bez nadzora

04.01.2022 11:00

ZAOKUPITE PAŽNJU KUĆNOG LJUBIMCA: Njima je dosadno bez vas
Pixabay

Vlasnici kućnih ljubimaca, naročito pasa, znaju da njihovi mezimci ne vole da provode vreme sami kod kuće. Zato se i većina brine za njih i pita se da li im je dosadno, da li spavaju ili su tužni…

Osnovno pravilo je da četvoronožac mora da ima dovoljno vode i hrane. Najvažnije je da se kućni ljubimci vežbaju da ostaju sami kod kuće. Za početak ih treba ostavljati na kratko, a potom povećavati vreme.

Pored toga, mora se voditi računa i skloniti sve stvari koje bi mogle da ga povrede ili da on napravi neku štetu. Važno je da se u tom prostoru gde ostaju osećaju bezbedno i srećno. Dobro bi bilo da im se onemogući da lutaju po celoj kući, već da budu samo u jednom delu stana.

Pixabay

Psi su tužni kada su sami

 

Stručnjaci za pse i mačke predlažu još nekoliko trikova koje možete iskoristiti kako biste zaokupili pažnju vaših ljubimaca. Na primer, šuplju gumenu igračku napunite puterom od kikirikija i zamrznite je preko noći. Sutradan će se vaš pas satima zabavljati ližući ukusnu poslasticu. Slično možete ponuditi i mačkama.

Iako toga još uvek nema kod nas, u svetu imaju specijalizovane televizijske i radio stanice, kao i YouTube kanali, koji su prilagođeni psima i mačkama kako bi bili smireni i kako bi što bezbolnije pregurali samoću. 

Mačkama možete napraviti zabavu koju će gledati kroz prozor. Napravite hranilice za ptice a vaša mačka će opčinjeno gledati kroz prozor dok vesela družina bude sletala i kljucala hranu.

Pixabay

Mace će se zabaviti sa grebalicom

 

Psi znaju lepo da se zabave i sa specijalizovanih šarenim prostirkama u kojima je sakrivena hrana. Vaša pas će sigurno izvesno vreme biti angažovan kako bi pronašao sve sakrivene poslastice.

Za mačke su odlične grebalice koje treba natopiti mačijom travom što će nestaške držati dalje od nameštaja. Dobar način je i da mačjom travom pospete njen krevet ili ćoškove u kući kako bi se zabavila tokom dana otkrivajući gde se sve kriju mirisi macine trave.

 

Komentari (0)