Prirodni lekovi

Rešite se lošeg holesterola: Potrebno je samo jednu stvar da uradite ujutru!

Pijenje vode i čajeva olakšava izbacivanje toksina iz organizma

17.02.2022 10:00

Rešite se lošeg holesterola: Potrebno je samo jednu stvar da uradite ujutru!
Pixabay

Zdrave životne navike I zdrava ishrana pomoći će vam da se osećate bolje I da lakše podnosite svakodnevne aktivnosti. Jedna od najvažnijih tiče se pijenja vode.

Čim ustanete, nakon buđenja, popijte čašu tople vode ili dve. Na taj način ćete aktivirati unutrašnje organe. Time ćete doprineti i lepoti jer ta jutarnja čaša vode doprinosi da koža bude čista i sjajna.

Odlično je i da čašu vode popijete pola sata pre obroka jer ćete tako olakšati probavu. Na taj način ćete pročistiti debelo crevo i olakšati apsorpciju korisnih nutrijenata koje unosite hranom.

Pixabay

Voda razređuje krv i čini je manje kiselom

 

Postoji još jedan razlog zašto ujutru treba da pijete vodu. Ona će doprineti da se krv razredi, što na prirodan način olakšava cirkulaciju jer kad telo dehidrira, krv postaje kisela, a to dovodi do nagomilavanja LDL holesterola.

Dobro je I da jutro počnete sa zelenim čajem koji će vas razbuditi. Eksperimentima je ustanovljeno da ekstrakt polifenola iz listova biljke zelenog čaja smanjuje nivo lipida, triglicerida i holesterola a time i opasnost od bolesti krvnog sistema. Ovaj čaj topi masne naslage, ubrzava metabolizam I povoljno deluje na zube I kosti. Zeleni čaj nivo insulina drži pod kontrolom, što znači da je i nivo šećera u krvi stabilan pa organizam traži manje slatkiša.

Pixabay

Zeleni čaj drži pod kontrolom šećer

 

Uopšte, dobro je što češće I što više konzumirati vodu I tople čajeve jer oni olakšavaju  izbacivanje toksina koji doprinose nagomilavanju masnih ćelija. Vodu nije dovoljno piti samo kada osetite žeđ, već je treba konzumirati u malim gutljajima tokom celog dana. Najbolje je da vode bude mlaka ili sobne temperature.

Komentari (0)