Tetka Saveta

VAŠA OAZA ZA SLATKE SNOVE: Inspiracija za uređenje i dekoraciju spavaće sobe

Spavaća soba je mesto u kojem se odmaramo i opuštamo, lišavamo se svakodnevnog stresa i prepuštamo miru i snovima. Stoga je njeno uređenje nešto što nam može doneti estetsko zadovoljstvo ali i pomoći nam da brže zaspimo i lepše sanjamo.

03.11.2021 19:21

VAŠA OAZA ZA SLATKE SNOVE: Inspiracija za uređenje i dekoraciju spavaće sobe
unsplash.com

Dekor spavaće sobe, kao i bilo koje drugog dela našeg životnog prostora, treba da reflektuje našu ličnost i estetske težnje. Srećna vam predstavlja šest ideja za uređenje vaše luke snova.

Tropski i egzotično

Ovaj stil obiluje nijansama iz prirode, te dominiraju zelene i braon, upotpunjen je biljkama i dezenima koji podsećaju ja listove i oblike koje možemo pronaći u šumi ili livadi.

 

 

 

 

 

Pastelno i nežno

Ovakvo uređenje obiluje nijansama svetloplave ili bebi roze, odlikuje ga prisustvo pliša, čupavih jastuka i mekanih pokrivača, koji vas prosto mame da u njih uronite nakon dugog radnog dana.

 

 

 

 

 

Svedeno i minimalistički

Stil koji karakteriše klasika i diskretni tonovi i dezeni. Spavaća soba nije prenatrpana, već ukusno uređena kako bi sav slobodan prostor bio ispunjen dnevnom svetlošću. I kolorit pomaže u stvaranju iluzije svetla, te ga odlikuju bela, bež, svetlosiva i boja karamele.

 

 

 

 

 

Ženstveno i slatko

Ovakve sobe obilujuju sitnicama uglavnom roze i bele boje, karakteriše ih i prisustvo upadljivih dezena poput zebre ili leoparda a ne sme izostati ni pokoji cvetni motiv.

 

 

 

 

 

Boho i hipi

 

 

Ovaj stil je pomalo nemaran i opušten, kao i sami predstavnici ovih pokreta. Ali, ne zaboravite da je to namerna nemarnost, te su nam rasparene jastučnice sa kašmir šarom i apstraktnim mandalama i rozetama zapravo simpatične i prizivaju mir i opuštanje.

 

 

Elegantno i eklektično

 

 

 

 

 

Ovaj stil je prefinjen, a njegova hrabra crta je spoj nespojivog, u pogledu kolorita i formi. Često spaja najviše dve boje, obično jako tamnu i jako svetlu ili udružuje uglaste i okrugle oblike. Naizgled konzervativan, ovaj stil samo jako suptilno spaja suprotnosti.

Komentari (0)