Tetka Saveta

NAJLUĐI TRIK KAKO DA VAM PARADAJZ RASTE KAO IZ VODE: Bez hemije, samo jedno morate da uradite (VIDEO)

Ovakav pristup sigurno niste očekivali.

13.08.2024 07:01

NAJLUĐI TRIK KAKO DA VAM PARADAJZ RASTE KAO IZ VODE: Bez hemije, samo jedno morate da uradite (VIDEO)
Shutterstock

Ako gajite povrće u bašti, sigurno se među vašim biljkama nalazi i paradajz. I verovatno se često pitate kako da poboljšate prinos paradajza, a odgovor se krije u totalno neočekivanom pristupu - sve što treba da uradite je da blago prodrmate stabljike!

Kosrisnica Tik Toka Kia Džejd je izazvala pravu ludnicu svojim video snimkom u kojem je opisala svoj način za povećanje roda paradajza.

Ona ističe da je ovde osnovna ideja da pomognete prirodi. I umesto da čekate da vreme i vetar urade svoje, Kia savetuje da svaku stabljiku paradajza nežno protresete i tako ubrzate dolazak polena do tučka. 

- Na ovaj način ubrzavamo prirodan proces, a ne moramo da se oslanjamo samo na bube i vetar. Takođe, još jedan nekonvencionalni pristup je da iskoristite električnu četkicu za zube i njom nežno pređete po stabljikama, to će takođe stimulisati rast paradajza - objasnila je Kia.

Komentari su naravno bili veoma pozitvni, a jedan od komentatora je napisao:

- Kada sam bio mali, baka i ja smo uzimali male četkice za slikanje i oprašivali smo svaku biljku pojedinačno. Trajalo je satima, ali je baš bilo zabavno.

A Kia Džejd mu je odgovorila:

- To je baš kul. To je tako dobar način... U stvarii, videla sam na Tik Toku snimke ljudi koji su uradili baš to, piše Mirror.

Ako volite paradajz, ništa vas ne sprečava da mu "pomognete", i tako osvežite svoju baštu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)