Tetka Saveta

KAKO DA NAPRAVITE CVETIĆE OD JAJA: Savršeno predjelo za Uskršnju trpezu! (VIDEO)

Vrlo je jednostavno i efektno za praznični sto.

15.04.2024 16:30

KAKO DA NAPRAVITE CVETIĆE OD JAJA: Savršeno predjelo za Uskršnju trpezu! (VIDEO)
instagram/fitrianh_5

Jaja su osnovna namirnica bez koje mnogi ne mogu da zamisle obroke poput doručka i večere. Često se nalazi na listama kao zdrava proteinska namirnica i na stolu sportista, a deci se  preporučuje za razvoj od malih nogu. Svako od nas ima omiljen način kako voli da sprema jaja - neko voli kajganu, drugi ga peku na "oko", dok treći vole kuvana jaja.

shutterstock.com

Jaja su mnogima od nas omiljeni obrok

 

U susret predstojećim uskršnjim praznicima domaćice već osmišljavaju maštovite i kreativne načine kako bi ukućane i goste oduševile trpezom za Uskrs. Kuvana jaja, kao simbol ovog praznika, su nezaobilazna namirnica na stolu, a mogu da se iskoriste na razne načine od dekoracije do ukusnog predjela. 

U moru zanimljivih ideja i tradicionalnih recepata koje domaćice primenjuju, neke idu korak dalje i pronalaze nove kreativne ideje kako da od kuvnih jaja pripreme zanimljiva jela. Na Instagramu se pojavio interesantan snimak zanimljive metode kojom se od kuvanih jaja možete spremiti hladno predjelo i to u obliku cvetića.

 

 

Sve što vam je potrebno su kuvana jaja, providna folija, tanki, dugački štapići i gumice. Potrebno je skuvano jaje zamotati u providnu foliju, a onda prilepiti po jedan štapić u razmaku od centimetar oko jajeta, obmotati ga u providnu foliju, a krajeve vezati gumicama.  

Ovako upakovano jaje ostaviti da stoji oko 10 minuta, a potom ukloniti foliju. Sada se jaje pašljivo iseče i dobijete oblic cveta koji podseća na belu radu zbog belanca koji predstavlja beli deo cveta i žumanca koji podseća na tučak.

Ovako aranžirana namirnica savršen je predlog za hladno predjelo, a osim odraslih sigurno je da će mu se najviše obradovati i najmlađi. Za lepši ugođaj i stvaranja iluzije da je reč o cvetu možete ga ukrasiti peršunom.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)