Tetka Saveta

KO BI SE OVOGA SETIO: Poslastičari otkrili tajnu kako da isečete tortu bez noža, a da se ne umažete! (VIDEO)

Ovo će mnogim domaćicama olakšati posao u kuhinji.

01.04.2024 11:00

KO BI SE OVOGA SETIO: Poslastičari otkrili tajnu kako da isečete tortu bez noža, a da se ne umažete! (VIDEO)
Printscreen/https://www.instagram.com/richardsalesofficial/

Priprema hrane u kuhinji  često zahteva dosta vremena, da ne govorimo o gomili prljavih sudova koje posle toga treba oprati. Priprema torti i kolača je još zahtevnije. I taman kad ste napravili savršenu tortu sve može da pokvaru nespretno sečenje.

Ne samo da svako parče neće biti isto već ćete se i umazati. Međutim, rešenje je ponudio jedan influenser koji je ovaj trik video od iskusnih poslastičara koji su mu otkrili tajnu kako je njihovo svako parče torte savršeno isečeno. 

shutterstock.com

Rad u kuhinji nekada zahteva dobro poznavanje određenih trikova

 

Snimak koji će je oduševio milione ljudi sakupio je samo na Instagramu 1,6 miliona sviđanja a podelio ga je influenser Ričard Sejls. On je poznat upravo po trikovima za kuću koje deli na mrežma. 

On je pokazao vrlo jednostavan trik koji primenjuju profesionalni kuvari i poslastičari kako bi isekli savršene komade deserta koji su podjednake veličine. Umesto noža oni zapravo koriste metalnu hvataljku za led za sečenje torte  što je za mnoge pravo otkrovenje. Upotreba je vrlo jednostavna i prikazana je na snimku. On je pokazao još neke vrlo zanimljive i korisne trikove koji će svima dobro doći u kuhinji. 

Stalak za tortu sa staklenim poklopcem može bezbednije da stoji na polici ako obrnete drvenu dršku prema gore i preklopite je njime. Takođe, za mnoge domaćice je pravo otkrovenje stavljanje drvene kašike po sredi preko šerpe koja ključa sa vodom ili supom, koja će sprečiti iskipavanje vode po šporetu.

Da biste izbegli udaranje jajima o sto i ljuštenje koje može da potraje, stručnjaci koji se bave kuhinjom su ponudili jednostavnije rešenje a to je da ih ubacite u jednu veliku šolju i da je preklopite rukom a onda izmućkate odnosno prodrmate, te će se na taj način ljuska od jajeta bukvalno sama odstraniti. Pored toga i jaja koja spremate "na oku" ne morate da lopaticom okrećete poput palačinki i stojite sve vreme pored ringle dok vam ulje pršti na sve strane. Dovoljno je da tiganj preklopite jednim poklopcem, po mogućstvu staklenim i da ga samo okrenete naopačke, te tako samo ubacite dalje na pečenje onu drugu stranu koja nije ispečena.

 

 

Pored ovih tu je i mnotvo drugih zanimljivih trikova koji su oduševili korisnike Instagrama. 

- Torta sa kleštima je fantastična.

- Svi trikovi ovde su odlični sem onog sa mesom koje mislim da te može ubiti.

- Toliko je ovo sve jednostavno!

- Pa ovo je genijalno.

- Ja uništim svaki put jaja tim kuckanjem, ali sada znam da to više nije neophodno- komentarisali su ljudi na ovoj mreži.

Iako su po mnogima ovi trikovi fantastični i vrlo primenljivi, jedan je svakako izazvao rezervu kod većine. U snimku se objašnjava kako se meso može najlakše vakumirati za frižider kako bi duže stajalo i to uz pomoć cevčice koja se ubacuje zajedno sa mesom u kesu i uz pomoć koje se isisava vazduh iz nje. Mnogi su rekli da je to vrlo rizično i da udisanje vazduha od sirovog mesa može prouzrokovati salmonelu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)