Tetka Saveta

DA LI ZNATE KAKO SE ČISTI VODOKOTLIĆ: 5 supercaka rešiće sve vaše probleme, a kupatilo će mirisati na čisto! (FOTO)

Kako savetuju stručnjaci na društvenim mrežama neophodno je barem jednom u mesec ili dva da se očisti.

12.11.2023 12:01

DA LI ZNATE KAKO SE ČISTI VODOKOTLIĆ: 5 supercaka rešiće sve vaše probleme, a kupatilo će mirisati na čisto! (FOTO)
shutterstock.com

Na pitanje kada ste zadnji put očistili vodokotlić većina ljudi će slegnuti ramenima i dobro se zamisliti. Kad skinete poklopac nemojte se iznenaditi ako vas dočeka prljava voda i verovatno naslage kamenca. Usled nakupljenih nečistoća može da se zaglavi mehanizam koji postoji u vodokotliću.

Da biste ovo izbegli, kako savetuju stručnjaci na društvenim mrežama, neophodno je barem jednom u mesec ili dva da se očisti. Srećna republika vam donosi 5 jednostavnih načina kako da očistite vodokotlić koji će raditi bez greške. Uz to kupatilo će vam biti mirisno i sveže.

shutterstock.com

Osim redovnog ribanja same WC šolje neophodno da je čistim održavate i vodokotlić

Jednostavni trikovi za čišćenje

1.Tablete

Najjednostavniji način su tablete za čišćenje koje možete kupiti u bilo kojoj prodavnici. Uveče jednostavno ubacite tabletu u vodokotlić i ostavite preko noći da deluje. Važno je da za to vreme niko od ukućana ne koristi toalet. Ujutru jednostavno povucite vodu i sva otopljena prljavšina će otići.

2. Soda bikarbona

Soda bikarbona je postala neizostavni deo čišćenja svi prostorija u kući posebno kupatila. Odlična je za buđ koja se skuplja po obodu kade, za ribanje pločica i unutrašnjosti WC šolje ali i čišćenje vodokotlića. Dovoljno je da šoljicu sode bikarbone rastopite u malo sirćeta, smesu sipajte u vodokotlić i ostavite da deluje preko noći. Ujutru povucite vodu i vaš WC kotlić će biti blistavo čist.

unsplash.com

Čišćenje uz pomoć limuna ili limuntusa doprineće svežini vašeg kupatila
3. Deterdžent i sirće

Ovo je još jedna sjajna kombinacija koja odlično čisti vodokotlić, a uz to i ima svež miris. Pomešajte jedan deo deterdženta s tri dela sirćeta u posudi i sipajte ga u vodokotlić nakon svakog ispiranja. Ako imate posebno tvrdokorne mrlje, ostavljanje preko noći kako bi ova smesta otopila mrlje. Obavezno dobro isperite vodokotlić pre novog korišćenja WC šolje. 

4. Limunov sok

Unutrašnjost vodokotlića često promeni boju i postane žut, pa će i voda koju puštate iz njega biti prljava i žuta. U ovakvim situacijama može da vam pomogne limun. Ispraznite vodokotlić od vode i zatvorite ventil. Polovinom limuna dobro istrljajte zidove a ukoliko je potrebno postupak ponovite. Pustite vodu, isperite i vodokotlić će biti kao nov. Uz to kupatilo će vam mirisati na sveže.

5. Limuntus

Na sličnom principu radi i limunutus, dovoljno je da sipajte kesicu uveče u vodokotlić i ostavite da deluje preko noći. Ujutru samo povucite vodu s kojom će otići i sva prljavština. Limuntus je dobar i ukoliko vam se nakupio kamenac oko mehanizma ili po zidovima kotlića, jer će rešiti i taj problem. Za baš uporne fleke postupak ponovite.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)