Tetka Saveta

NAJLEPŠE ČESTITKE ZA SLAVU: Evo kako da domaćinima iskažete želje na njihov poseban dan (FOTO)

Lepe reči svakoga će obradovati.

07.11.2023 17:01

NAJLEPŠE ČESTITKE ZA SLAVU: Evo kako da domaćinima iskažete želje na njihov poseban dan (FOTO)
shutterstock.com

S početkom jeseni u Srbiji kreće i period kada se obeležavaju neke od najvećih krsnih slava. Bilo da slavite Mitrovdan, Aranđelovdan, Nikoljdan to znači da ćete tokom narednih dana i meseci imati punu kuću dragih gostiju. 

Sve više se slave obeležavaju u većem krugu ljudi, osim porodičnog, te se kod nekih domaćina proslavlja i po tri dana. Ukoliko ste i vi jedan od gostiju koji će u narednom periodu upriličiti ovaj bitan dan svojim bliskim ljudima, važno je da znate i kako da ih ispoštujete.

Kada krenete u goste, ne valja se ići praznih ruku. Ukoliko vam mogućnosti dozvoljavaju, ponesite flašu vina, kafu i darove za najmlađe članove porodice. Umesto darova, nekada je domaćinima draža lepa reč.Ovo su neke od najlepših želja kojima možete da čestitate krsnu slavu svojim dragim domaćinima jer to predstavlja jedan uzvišen čin, da dugo slave u sreći i veselju.

- Dogoreva slavska sveća, nek vas prati svaka sreća, i nek tamjan zamiriše sve nevolje nek izbriše, nek vas vodi vera prava i srećna vam krsna slava.

- Slavska sveća neka podrhtava, zdravi bili srećna krsna slava, i nek tamjan miris širi, svaki nemir neka smiri.

- Bog vam svaku sreću dao i od zla vas sačuvao.

- Da slavite još sto godina, vi kod nas, a mi kod vas – srećna slava!

- Dragi domaćini, ovog dana okupili smo se da uveličamo slavu današnjeg sveca i veoma sam zadovoljan što sam tu sa vama i što provodimo vreme zajedno. Neka se u vaš dom useli mir i neka sreća bude drugo ime za vašu porodicu. Neka vam današnji svetac donese puno radosti, sreće i zdravlja, od sveg srca vam želim sve najbolje. Srećna vam krsna slava!

- U čije se zdravlje pilo, sve mu zdravo i veselo bilo, da se vazda’ pesma ori, da se mudra reč prozbori, nek je slava srećna svima, da slavite vekovima!

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)