Psihologija

ZAŠTO JE TAMJAN TAKO MOĆAN? Rituali za prizivanje sreće i mira u kući

Paljenje kandila, sveće, kađenje kuće i molitva koraci su kojima ćete oterati negativnu, a prizvati pozitivnu energiju u vaše srce, telo i dom!

18.05.2022 15:30

ZAŠTO JE TAMJAN TAKO MOĆAN? Rituali za prizivanje sreće i mira u kući
shutterstock.com

Svi mi imamo dobre i ne baš toliko dobre dane.

Baš kao što postoji priča o dve kutije. Jedna je crna, a druga je bela. Jednu otvorite kada ste najsrećniji, a drugu kada vam je najteže. Kada ih otvorite vidite da u obe piše isto: "Proći će".

Teške vesti, pak, čini se da prolaze vrlo sporo upravo onim danima kada izgleda da se ceo svet urotio protiv vas, ali Srećna Republika ima rešenje i za to.

Vera nas je spašavala vekovima.

Savremeno društvo je pak uspelo da ubije pojam porodice, tradicije, vaspitanja, kulture i vere, pa zašto joj se ne biste vratili?

Ovi jednostavni rutuali će prizvati mir kako u vašu kuću i dom, tako i u vaše srcu.

pexels.com

Vratimo se veri i tradiciji

Zapalite sveću ili još bolje kandilo. Ne mislite da vam treba ono pravo. Tačno je da kandilo po pravilu visi na istočnom zidu odmah iznad ikone porodične slave. Međutim ukoliko ga nemate, poslužiće i bilo koja manja čaša. Naspite do pola čaše vodu, a u drugu polovinu ulje. U svakoj crkvi imate fitilj, upalite ga i ostavite da gori.

Ovaj svojevrsni ritual pomoći će vam da se smirite, šta god da je u pitanju.

Kađenje kuće je još veći čin priznavanja vere, molitve i širenja pozitivne energije. Sam čin predstavlja teranje negativne energije kako iz vas samih, tako i iz vašeg doma.

Koluti dima iz kadionice dižu se naviše šireći svoj prijatni miris. To simbolično predstavlja uzdizanje naše molitve ka Bogu.

Okadite dom tamjanom

Pixabay.com

Kadinica i tamjan za spas duše i tela

Kroz celu istoriju tamjan se koristio u lečenju raznih bolesti.

U aromaterapiji tamjan se koristi za ublažavanje i lečenje depresije, histerije, stresa i napetosti.

Veruje se da udisanjem tamjana možemo ublažiti probleme sa disanjem kao što su: alergije, astma, bronhitis, sinusitis i prehlada.

Poznato je da tamjan uništava bakterije u vazduhu i da ova „sterilna sredina“ bez bakterija traje i do mesec dana.

Važno je da kada zapalite tamjan njime prođete kroz celu kuću i tako izvršite energetsko čišćenje doma.

Preporuka je i da vam je kuća uredna i da se posle istuširate kako biste sprali svu negativnu energiju.

Ovaj ritual možete ponoviti kad god osetite potrebu za tim.

Zapalite sveću u kući

Pixabay.com

Samo gledanje plamena će vas smiriti

Pušači znaju da kada žele da smanje dim u stanu zapale voštanu sveću.

Njen plamen neće samo oterati dim, već će vam pomoći da se povežete sa nečim višim, ali i sa svojom unutrašnjom snagom i mudrošću.

Ako imate bilo kakvu muku, sumnju ili kajanje, važno je da zapalite sveću i pratite njen plamen. Na ovaj način ćete makar spirualno moći da se oslobodite dela problema koji vas muči.

Stari Egipćani su verovali da samo gledanje u plamen sveće pomaže čoveku da se poveže sa Bogom, a da će mu Bog pomoći i zaštititi ga.

Prekrstite i pomolite se

Pixabay.com

Molitva je spas

Ruski naučnici su nedavno predstavili istraživanje koje je pokazalo da svi mikrobi nestaju iz vode ako je ona osveštana.

Oni su otkrili da voda menja svoju strukturu postajući „čistija“ u trenutku kada se nad njom čita molitva. Dejstvo krsta na ljudsko telo ima fascinantnu moć.

Istraživanje sprovedeno u Moskvi otkrilo je da čovek kada se prekrsti postaje mnogo smireniji i vraća svoj istinski duševni mir.

Ukoliko imate bilo kakvih nemira isključite računar, mobilni telefon i TV i izvršite ova tri jednostavna rituala.

Negativna energija u kući će se znatno smanjiti, a vi ćete biti mnogo smireniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:


 


 

Komentari (0)