Tetka Saveta

HRANA KOJU NIKAKO NE TREBA DA JEDETE PRE INTIMNIH ODNOSA: Dovodi do nadimanja, gasova i dijareje a to sigurno ne želite u spavaćoj sobi!

Nutricionsti su upozorili na namirnica koje mogu da vam naprave probleme, pa je najbolje da ih izbegnete po svaku cenu.

04.10.2023 21:01

HRANA KOJU NIKAKO NE TREBA DA JEDETE PRE INTIMNIH ODNOSA: Dovodi do nadimanja, gasova i dijareje a to sigurno ne želite u spavaćoj sobi!
shutterstock.com

Odlazak na večeru pre intimnog odnosa može biti romantično ali i vrlo neprijatno ukoliko konzumirate namirnice koje vam ne prijaju. Nutricionisti koji su se bavili pročavanjem određenih namirnica, smatraju da nije svejedno šta ćete jesti pre se*sualnog čina.

Pojedina hrana je teška za varenje, što za posledicu može imati podrigivanje što sigurno ne želite da imate tokom intimnog odnosa. Kako upozoravaju stručnjaci postoje i namirnice koje izazovaju i nadutost, pa i neprijatne gasove. To je nešto što vam najmanje treba ukoliko želite da veče završite u spavaćoj sobi.

Srećna Republika vam donosi spisak namirnica koje trebati da izbegavate ukoliko planirate se*sualni odnos.

pexels.com

Evo šta treba da izbagavate na ljubavnom sastanku

1. Peciva, testa, pica

Mnogi ljudi imaju problem sa netolerancijom na gluten. Čak iako neko nema problem sa glutenom, organizam generalno teško razgrađuje pšenicu. Paste i testo koje je puno sira ne pomaže varenju masti i proteina, a to su dve veoma hranljive materije kojima je potrebno duže vreme da se obrade. Testo pice se takođe pravi od pšenice, dok sir koji je pun mleka ne pomaže, pogotovo ako imate netoleranciju. Umesto toga pojedete tost hleb sa malo sira ili pekmeza ili sendvič napravljen od bezglutenskog brašna.

2. Jaja sa slaninom, kobasicama ili meso

Kobasice i slanina su bogate mastima i ovakva večera je idealna podloga za izazivanje gorušice i gastrointestinalnih tegoba. Gasovi u vezi sa crvenim mesom su “mirisni” zbog hemikalija koje se proizvode u debelom crevu. To je zato što kada se uzme previše proteina, oni idu direktno u debelo crevo da se fermentiraju. Savet je da za večeru umesto jakog mesa jedete ribu ili piletinu, ili birajte jaja bez slanine i kobasica.

3. Brokoli, karfiol, prokelj, kupus

Ova vrsta povrća proizvodi više helijuma i samim tim više gasova. Kupus s druge strane kada dostigne u creva varenjem izaziva gasove. Umesto toga, alternativa je da jedete zelenu salatu sa malo ulja i sirćetom, krastavac, paradajz, papriku ili pečurke.

shutterstock.com

Izbegavajte jaka mesa

4. Pivo, kokteli, sokovi, kafa

Pivo, kokteli prepuni šećera i sokovi nisu dobra opcija, kao ni kafa. Jaka kafa može da izazove dijareju, u zavisnosti od toga koliko često je pijete i kako vaše telo obrađuje kofein. Definitivno, to je poslednja stvar koju želite pre intimnog odnosa. Umesto toga, pijte čaj umesto kafe, a tekilu ili vino ukoliko želite da se opustite uz neko alkoholno piće.

5. Žvaka za svež dah

Žvake su pune sorbitola, alkohola koji potiče od šećera koji vaše telo ne apsorbuje, a koji se često nalazi u pastama za zube. Telo ga koristi kao laksativ, što nikako ne želite. Umesto toga, operite zube ili uzmite čaj od nane.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)