Krompir je po mnogo čemu savršena namirnica - ima bar 100 načina da ga pripremite, kao pomfrit, pire, narendan, punjen, pekarski... A još je više jela u kojima se koristi. Međutim, kada kuvate krompir uvek morate da čekate, jer i na najjačoj ringli taj proces traje između 30 i 55 minuta.
Tajna ubrzavanja kuvanja se krije u dodavanju pojedinih kuhinjskih sastojaka u vodu u kojoj kuvate krompir.
U šerpu sipajte vodu i na samom početku dodajte kašiku ulja ili putera, a tek tada će krompir i voda brže provriti i tako ubrzati proces kuvanja. Takođe, krompir će imati lepši ukus.
Krompir je inače najčešće pripremana namirnici u svakoj kuhinji i može se kuvati na mnogo različitih načina, od pravljenja čipsa do pečenja, ili čak pire krompira na nekoliko desetina načina.

Shutterstock
Kada želite da skuvate krompir, i ako ste odabrali pravu vrstu za kuvanje, poslužite se odličnim trikom. Dodajte sirće u vodu, što će pomoći krompiru da zadrži oblik.
Preporuka je da krompir kuvate oko 30 minuta, a posle 13 minuta sipajte sirće. Sirće ima ulogu da održi čvrstinu krompira, jer će učiniti membranu čvršćom. Krompir će zadržati svoj oblik, neće se raspasti ili postati kašast.
Možete izabrati bilo koje sirće koje imate pri ruci – vinsko, jabukovo ili alkoholno, svejedno. Ovaj savet možete uvek praktikovati, ali je posebno je dobar kad pravite krompir salatu.
Komentari (0)