Tetka Saveta

UKLONITE FLEKE SA BELIH PATIKA I TO BEZ PRANJA: Potreban vam je samo komad povrća koje jedemo svaki dan (VIDEO)

Ljubitelji ovog omiljenog komada obuće večito muče muku sa čišćenjem, sada je Tiktokerka otkrila.

04.05.2023 14:01

UKLONITE FLEKE SA BELIH PATIKA I TO BEZ PRANJA: Potreban vam je samo komad povrća koje jedemo svaki dan (VIDEO)
shutterstock.com

Svakog proleća i leta bele patike su apsolutni hit sezone. U zavisnosti od modela, mogu se nositi uz različite odevne kombinacije, bilo dnevne ili večernje. Iako su lepe na oko, kod ovakve obuće najveća je mana to što se lako priljaju i te fleke su veoma upečatljive.

Održavanje belih patika svima zadaje glavobolje pa se već godinama unazad pronalaze razni načini kako da ih efikasno očistimo ali da ih tom prilikom i ne oštetimo.

Printscreen/TikTok/she_is_milica

Tiktokerka je pokazala kako su njene prljave patike za par sekunde dobile novu blistavu boju

Iako će mnogi odmahnuti glavom i reći kako je za čiste bele patike potrebno vreme i strpljenje, dobro ribanje i visoka temperatura vode prilikom pranja, jedna Tiktokerka je pokazala da uz malo eksperimentisanja i volje možete pronaći jednostavnije i brže alternative koje vam neće oduzeti ni vreme, niti neki poseban angažman.

Milica Đorđević je u svojoj objavi na Tiktoku pomogla mnogima okrivši tajnu kako da prljave "bele" patike za čas zasijaju punim sjajem. Sve što vam je potrebno, verovali ili ne, jeste jedan krompir iz kuhinje. U svom snimku, Tiktokerka objašnjava postupak čišćenja tako što krompir iseče na pola a zatim njime trlja patike, koje će odmah postati bele, barem ako je suditi po snimku. 

-Baš ću da probam-

- Zanimljivo, hajde da probamo -

Pasta za zube je zakon za bele paike. Za krompir još nisam čula -

- Hvala na savetu- bili su neki od komentara

I dok su Tiktokerke ređale njihove alternative i načine čišćenja belih patika poput micelarne vode, zelenog sapuna, druge su rekle da su pasta za zube i soda bikarbona i dalje neprevaziđene. Bilo je među Tiktokerima onih koji su rekli kako treba jednostavno patike ubaciti u veš mašinu.

@she_is_milica Brzinski "Bounty" (zdrava verzija) 🔹Potrebno: 2 banane 100gr kokosa 50gr čokolade za kuvanje(ja sam koristila mlecnu čokoladu). 🔸Priprema je prikazana na snimku. Ostavite ih u frižideru dok se čokolada ne stegne. Uživajte! 🥥#brzirecepti#maminakuhinja#bounty ♬ Cooking Time - Lux-Inspira

Na stranici ove Tiktokerke može se naći još zanimljivih trikova i preporuka poput one gde folijom oblaže dasku za peglanje kako bi peglanje bilo brže. Osim toga, ona ima i sjajne kulinarske savete, poput brzog baunti slatkiša kojeg pravi od tri sastojka i koji predstavlja zdravu verziju ove ukusne i poznate poslastice. Izgnječene tri banane lepo sjedini sa 100 grama kokosa i od toga napravi valjkasti oblik čokoladica, koje preliva otopljenom čokoladom za kuvanje od 50 grama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)