Tetka Saveta

U RESTORANIMA OVAKO SPREMLJEN PIRINAČ PAPRENO NAPLAĆUJU: Otkrivamo u čemu je tajna ovog jela (FOTO)

Budite sami svoj majstor uz jednostavan trik koji je oduševio domaćice.

03.01.2023 16:00

U RESTORANIMA OVAKO SPREMLJEN PIRINAČ PAPRENO NAPLAĆUJU:  Otkrivamo u čemu je tajna ovog jela (FOTO)
Printscreen/TikTok/zuzukitchen94

Često se divimo umeću velikih kuvara i majstora koji ukusna jela tako dobro spreme i dekorišu da se pitate, odakle im toliko vremena i ideja? Navikli smo da pirinač pripremamo na najjednostavniji način, ili ga skuvamo kao pilav ili ispečemo poput rižota, neretko ga jednostavno serviramo kao prilog.

youtube/printscreen-Rajshri Food

Pirinač se može spremti kao jelo ili prilog jelu

 

Na koji god način pripremljeno, ovo azijsko jelo može da pruži različitu sliku u zavisnosti kako je servirano. Za njega domaćice često koriste posebnu posudu naročito ako ide kao prilog, a sebi dodatno otežavaju stvar ukoliko uz njega serviraju neki sos ili recimo ćufte u sosu za koje koriste dodatnu posudu, koji ima samo gomila posao oko sudopere.

Tiktokerka koja objavljuje pod nalogom Zuzina kuhinja, pokazala je savršen trik kako da vam pirinač izgleda i kao prilog i kako da zameni posudu, te je u serviranju ove namirnice uopšte ne koristi. Ona je uzela jednu veću okruglu metalnu ili keramičku posudu te u nju stavila manju naopačke okrenutu da prekriva dno, a prazan prostor je popunila kuvanim pirinčem. Kada je okrenula posudu, pirinač se formirao u vidu torte i on je izgledao dekorativno stvarajući utisak da je posuda u pitanju gde se može sipati sos.

- Previše sam gladan da ovo radim-

- Izgleda tako ukusno. Dekoracija je neverovatna. Definitivno 10 od 10 -

 

@zuzukitchen94 Saw this hack on tiktok and love it😍 put two plates inside each other like the video then put the rice and let it rest for 7 min then flip it and put anything you like inside like a meat balls stew #hack #foodhack #deliciosa #delish #food #yum #recipe #explorar #explorepage #fyp ♬ Gizli aşk - Sped up

 

- Vau..ovo je genijalno.

- Kakav jednostavan način za dekoraciju, hvala draga - komentarisali su tiktokeri.

Oni su se zahvalili influenserki na podeljenom triku te su tražili recept za jelo koje su okarakterisali kao vrlo ukusno. Neki od tiktokera su rekli da je trik jednostavan a da bi mnogi restorani to papreno naplatili te da vredi eksperimentisati i uraditi neke stvari u sopstvenoj režiji.

BONUS VIDEO

Komentari (0)