Tetka Saveta

SVE VREME SMO POGREŠNO RIBALI PLOČICE: Na ovaj način i uz samo 4 sastojka mrlje će nestati bolje nego od bilo kog hemijskog sredstva!

Ne morate da posežete za skupom hemijom kako bi vam se kupatilo caklilo, potrebno je samo nekoliko sastojaka iz kuhinje i kupatila.

28.12.2022 18:01

SVE VREME SMO POGREŠNO RIBALI PLOČICE: Na ovaj način i uz samo 4 sastojka mrlje će nestati bolje nego od bilo kog hemijskog sredstva!
Shutterstock

Ako ste od onih domaćica koje nakon što su oribale kupatilo razočarano i bespomoćno gledaju u pločice, onda treba da znate da takvu muku deli većina onih koji se brinu o higijeni doma. Naime, mnogi ljudi veruju hemijskoj industriji pa ne žale novac koji potroše na najrazličitija sredstva uvereni da će im ona doneti čistoću i blistavost kakvu su priželjkivali. Međutim, to nije uvek baš tako.  

One dame koje imaju kupatila sa tamnim pločicama posebno imaju veliki izazov jer se na njima vide i najmanji tragovi kapljica i ostataka svih preparata koji se koriste prilikom kupanja. Međutim, mnogo puta se pokazalo da nije uvek neophodno hrliti ka hemijskim sredstvima, naročito kada niste sigurni da li ona deluju. Čak je uvek poželjnije izbegavati ih jer su često puna alergena, pa treba biti posebno oprezan prilikom njihovog korišćenja.

Dve dame kojima je specijalost održavanje higijene doma, ponudile su rešenje kako ukloniti sve mrlje s pločica i to bez korišćenja hemijskih sredstava.

Njih dve su u jednom snimku koji su podelile na TikToku otkrile da je za čiste i sjajne pločice dovoljna vrela voda, nikako hladna ili mlaka, deterdžent za veš, malo sode bikarbone i sirćeta. Sve te sastojke je potrebno pomešati nakon čega se dobija izuzetno efikasno sredstvo. Tiktokerke tvrde da su rezultati fantastični i da će vam ubrzo pločice zasijati čistoćom i punim sjajem, a pored toga će lepo mirisati. 

- Zar ovo ne ostavlja tragove? -

- Uvek koristim vrelu vodu, ali sodu i sirće ne -

- Primenjujem ovo uvek, ali nisam napravila video -

- Koristila sam vrelu vodu i sjajno deluje, takođe isto primenjujem na laminat podove -

- Odličan savet! - komentarisale su žene.

Mnoge od njih su zatražile savete za neke druge vrste pločica kao i podova, a ono što su pojedine zaključile jeste da trik zaista deluje i da vrela voda sama po sebi uklanja prljavštinu. Pored toga što je efikasno i jeftino, sprečićete udisanje nekih alergena kojih ima u velikim količinama u hemijskim sredstvima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)