Tetka Saveta

KAKO DA SE OBUĆA NE KLIZA: Jeftin trik koji će vas spasiti u hladnim danima (VIDEO)

Više ne morata brinuti zbog zaleđenih ulica tokom hladnih dana.

24.12.2022 14:02

KAKO DA SE OBUĆA NE KLIZA: Jeftin trik koji će vas spasiti u hladnim danima (VIDEO)
shutterstock.com

Hladno vreme sa sobom donosi i zaleđene trotoare koji čine da se osećamo kao Bambi. Neretko se upravo u ovo doba dešavaju brojne povrede zbog padanja. Iako na većini zimske obuće piše da ne proklizava, to neretko nije slučaj pa se svake sezone suočavamo sa istim problemom.

shutterstock.com

Hladi dani donose i brojne povrede od zaleđenih ulica i stepenica

 

Žena po imenu Mel je na TikToku podelila savet za sprečavanje klizanja po zaleđenim ulicama. Što je još bolje, neće vas puno koštati. Majka dvoje dece, podelila je video koji je imao više od 1,1 milion pregleda od objave. Izvukla je dve stare čarape koje neće više koristiti i upotrebila ih je za svoj trik. 

Čarape je navukla preko cipela kako bi povećala prianjanje, i bila je oduševljena ovim trikom jer joj se obuća nije klizala po ledu i mogla je da hoda bez straha od proklizivanja.

 

@mels_family_life BEST (most needed) HACK atm in my opinion… socks worn over your shoes - to avoid slipping on the ice. Thank me later 😉 #hackoftheday #hackoftheweek #snowuk2022 #mumsoftiktok #ukmumlife #fyp #besthacksontiktok #foryoupage #scottishtiktok ♬ original sound - @mels_family_life

 

U opisu objave svog videa, Mel je napisala:

- Trenutno najbolji trik po mom mišljenju. Čarape nosite preko cipela kako biste izbegli klizanje po ledu. Zahvalite mi kasnije - poručila je svojim brojim pratiocima.

Iako ovaj trik zvuči obećavajuće, mnogi su komentarisali kako nije baš ugodno hodati u javnosti s navučenim čarapama preko obuće. Zato je možda ipak praktičnije iskoristiti  ga ako izlazite iz kuće da bacite smeće ili ako želite nešto obaviti u dvorištu. 

pexels.com

Uživajte u čarima zime bez straha

 

Postoje i brojni drugi saveti, jedan od onih za koji tvrde da je efikasan jeste da se đon čizme nakvasi alkoholom nakon čega je potrebno i da celu površinu premažete lepkom. Da bi se poboljšao efekat, lepak se može naneti još jednom, nakon što se prvi sloj osuši. Zatim se čizma stavlja u pesak i dobro pritisne tako da se zrna zalepe u lepak. Ne hodajte po stanu u takvim cipelama kako ne biste oštetili podove.

Silikonski lepak je druga opcija. Donji deo đona mora biti tretiran velikim brusnim papirom, a zatim zamazan silikonskim lepkom. Postupak se ponavlja dva puta, zatim se cipele suše dok se lepak potpuno ne stvrdne (oko dva dana).

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)