Tetka Saveta

SAVETI KAKO DA VAM DOČEK NOVE GODINE S DECOM BUDE NAJBOLJI PROVOD IKAD: Jedan je od posebne važnosti, a nije povezan s jelkom i poklonima!

Ukoliko ove godine dočekujete novu godinu sa mališaima evo kako da to organizujete.

23.12.2022 10:01

SAVETI KAKO DA VAM DOČEK NOVE GODINE S DECOM BUDE NAJBOLJI PROVOD IKAD: Jedan je od posebne važnosti, a nije povezan s jelkom i poklonima!
Shutterstock

Nova godina je period darivanja i novih početaka, a proslave, i to naročito one sa decom, ubrajaju se u najkreativnije i najiščekivanije. Ukoliko ste jedni od onih koji su odlučili da taj praznik dočekaju s decom, znajte da ćete im sigurno izmamiti osmeh i da će za njih to biti jedno od nezaboravnih iskustava.

Da bi im priprema za taj poseban događaj za celu porodicu bila prava bajka, baš kao što su navikli da gledaju u crtanim filmovima i na razglednicama, treba da se potrudite da ih i u taj segment uključite maksimalno. Ako planirate doček sa decom, možda je najbolje rešenje da pozovete i prijatelje i kumove koji ih imaju kako bi se mališani zajedno družili, ali u tom slučaju morate razmišljati o svemu - od kreveta gde će najmlađi spavati ukoliko odrasli ostanu budni do kasno, preko hrane i ukrasa, do muzike i igračaka.

Priprema paketića

Novogodinji paketići su nešto bez čega deca ne mogu da zamisle Novu godinu i poželjno je da im ih roditelji obezbede, makar i skromnije. Preispitajte želje vaših klinaca šta bi želeli da dobiju od "Deda Mraza" i potrudite se da oni budu lepo aranžirani. Dogovorite se sa njima da li žele da im vi lično uručite poklone ili žele da oni budu ostavljeni kao iznenađenje ispod novogodišnje jelke. 

pexels.com

Deca se najviše raduju novogodišnjim paketićima

Okitite jelku i stan

Nema lepšeg prizora od svetlucavih lampica i ostale novogodišnje dekoracije koja blješti u sobama, naročito kada se ugase svetla. Nemojte štedeti na dekoraciji, pahuljama i lampionima, a potrudite se i da i tanjiri i pribor za jelo, makar kada su deca u pitanju, budu u prazničnom stilu.

Pripremite kolače zajedno 

Verovatno će se mnoge domaćice opredeliti za naručivanje kolača i peciva, pre svega zbog manjka vremena, ali suština prave sreće i radosti jeste deljenje zajedničkih trenutaka, čak i kada je pravljenje kolača u pitanju. Nema bolje ideje od pripreme mirisnih mafina sa dečicom koja će pomagati u njihovoj izradi. Dozvolite im da vam dodaju neke od sastojaka ili da mikserom promešaju smesu dok ih vi nadgledate, jer će to ispuniti decu neizmernom srećom. 

Idite zajedno u šoping

Proslava u krugu porodice ili s prijateljima i njihovom decom zahteva obilniju trpezu, ali i grickalice, koje su neizostavni deo zabave. Deca vole više od svega da prilikom kupovine sami stavljaju u korpu razne grickalice i sokove ili da eventualno plate na kasi račun, pa im priuštite to zadovoljstvo. 

pexels.com

Poseban je užitak za decu da učestvuju u novogodišnjoj kupovini sa roditeljima

Osmislite igre

Deca vam mogu najbolje pomoći u ovom projektu ukoliko razmišljate šta biste mogli da radite sa njima ili kako da se oni zabave uoči Nove godine. Organizujte crtanje, igranje društvenih igara, gledanje nekog dečjeg filma ili crtaća, to će ih usrećiti. Pripremite plej listu koju ćete deci puštati dok se budu zabavljala, jer ništa bez muzike.

Animator ili Deda Mraza

Ukoliko ste u mogućnosti, angažujte nekog animatora koji će se baviti decom, zasmejavati ih i učiniti im novogodišnje trenutke čarobnim. Deda Mraza može glumiti i neko od starijih članova, odnosno roditelja. Nabavite kostim u koji će biti prerušen i tako podeliti paketiće ili simbolične poklone svima. Dečji pokloni mogu biti i ispod jelke.

Žurka i pre ponoći

Iako će to možda potrošiti energiju, zašto ne biste počeli sa druženjem sa mališanima još tokom dana? Napravite za njih odličnu dnevnu zabavu. Pripremite im grickalice i omiljene slatkiše, pustite omiljene dečije pesme kako bi praznična atmosfera brzo zavladala u vašem domu. Učinite tako da osete euforiju dok iščekuju novu godinu, a vi ćete za to vreme moći da se posvetite partneru

Novogodišnji praznici su idealan način podsetiti najdraže koliko su nam važni i koliko svaki trenutak sa njima cenimo i zajedno delimo, tako da, pokažite svom detetu da je i ono deo vašeg života i da jednako učestvuje poput vašeg partnera u njemu, naročito kada je u pitanju priprema neke proslave.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)