Tetka Saveta

30 NAJLEPŠIH NOVOGODIŠNJIH ČESTITKI I PORUKA: Evo kako da najmilijima originalno poželite početak 2023!

Srećna Republika vam predlaže koje poruke da pošaljete vama bliskim ljudima kako bi im 2023. počela sa osmehom na licu.

01.01.2023 13:30

30 NAJLEPŠIH NOVOGODIŠNJIH ČESTITKI I PORUKA: Evo kako da najmilijima originalno poželite početak 2023!
shutterstock.com

Ispratili smo staru 2022. godinu i dočekali Novu 2023. godinu. Mnogi se prisećaju trenutaka kada su čekali u redu ispred štandova čekajući da kupe prave čestitke na koje će tradicionalno zalepiti markicu, ručno ispisati posvetu i adresu i poslati poštom. Duh prazničnih čestitki ostao je i dalje, ali se one mahom šalju putem društevnih mreža. Pojedinci su toliko lenji da sve češće šalju čestitke u vidu stikera i gifa i to na grupu, a s pravom mnogi ne odgovaraju na ovu vrstu želja.

Veruje se da su se prve čestitke za Novu godinu i Božić pojavile u Engleskoj kako bi se ljudi podstakli da u što većem broju koriste poštanske usluge koje su tada bile u začetku. Novogodišnje čestitke u kartonskoj formi u vidu razglednice, su dugi niz godina dovodile do sreće i uzbuđenja tokom otvaranja poštanskih sandučića u vreme praznika, da bi pojavom mobilnih telefona i interneta u potpunosti nestale. Stari običaj slanja novogodišnjih čestitki više nije u trendu, budući da su nove tehnologije preuzele tu ulogu. 

Srećna Republika vam savetuje da vašim voljenima ne šaljete identične poruke ili da čestitate u vidu objave ili fotografije koja se širi internetom. S tim u vezi, donosimo vam neke od najlepših novogodišnjih i Božićnih čestitki koje možete proslediti najmilijim i poželeti im sve najbolje u godini koja sledi.

shutterstock.com

Iskoristite trenutak!

 

1. Danas je prvi prazan list tvoje knjige od 365 listova. Napiši nešto dobro!

2. Želim ti svetlu, uspešnu i glamuroznu novu godinu! Srećna ti Nova godina!

3. Puno lepih momenata, neverovatnih uspomena i sreće neka ti se desi u Novoj godini!

4. Nova godina, nove avanture, nova poznanstva i nove ljubavi neka ti se dese u Novoj godini. Ti zaslužuješ samo najbolje!

5. Neka ti ova godina bude puna sreće, zdravlja, bogatstva i ljubavi jer to su stvari koje upotpunjuju život!

6. Kad kažem puno sreće, ljubavi i zdravlja, ne mislim samo na godinu koja je počela, već na sve druge godine koje su ispred tebe. Srećne ti sve Nove godine!

7. Neka ti Nova godina donese sreće, uspeh u novim ciljevima i neverovatna dostignuća, ali i zdravlje da sve to ispratiš! Želim ti najlepšu Novu godinu!

8. Ti si mi najbolji prijatelje sve ove godine koje su iza nas i želim i sebi i tebi da ovo prijateljstvo ojača i u Novoj godini! U nove pobede!


9. Hvala što si uz mene i kada je teško i kada je lepo. Želim da ti Nova godina bude puna sreće i ljubavi jer upravo ti to svima pružaš! 

10. Prošla godina ne bi bila tako lepa i puna slatkih momenata da nije bilo tebe. Ne mogu da sačekam da sa tobom stvorim nove još lepše i luđe, uspomene!

Pixabay.com

Neka vam je sve sa srećom!


12. Prošla godina je bila specijalna jer sam upoznala tebe. Nova godina će biti još bolja jer imam tebe u svom životu!

13. Želim ti da ove godine postaneš milioner, da ne moram više da ti plaćam piće u kafiću! Srećna ti Nova godina!


14. Život me je blagoslovio mnogim lepim stvarima, ali ti si najlepša stvar koju mi je život dao!
 

15. Ostvarenje svih snova, ljubavi do krova, u redu, može i lova! Srećna godina Nova!!!

16. Nek’ ti srce, novčanik i krevet nikad ne budu prazni. Srećna Nova godina!

17. Ako budeš videla čoveka u crvenom kako te trpa u vreću, nemoj se uplašiti. To je samo Deda Mraz i on  ispunjava moju novogodišnju želju! Srećna Nova godina!

18. Želim ti okeane zdravlja, mora sreće i ljubavi, jezera uspeha, reke novca i nijednu kap tuge i bola. Srećna Nova godina!

19. Obaveštavam sve voljene prijatelje koji su mi poslali čestitku za 2022. godinu, da mi se želje nisu ispunile i molim vas da mi za 2023. pošaljete ipak keš!

20. Upravo sam na vaš žiro račun broj 2023. uplatila 365 dana zdravlja, sreće i ljubavi. Puno radosti pri trošenju! Srećna Nova godina!

21. U Novoj Godini ti želim da budeš moj!

22. U Novoj 2023. želim ti malu vilu na jezeru, mini dvosed Ferari, malenu platnu karticu sa sumom od svega 2-3 miliončića, malu firmu u vlasništvu i nekoliko malih brilijantskih kamenčića jer život čine male stvari. 

Foto: Shutterstock

Verujte u čuda!

 

23. Želim ti mir u duši, sjaj u očima, osmeh na licu, ljubav u srcu, sreću pored sebe. Da ti svaka želja postane stvarnost, a svaki pokušaj uspeh. Srećna Nova godina!

24. Neka ti lepi dani sporo protiču, a loše svari da te ne dotiču. Sreća i zdravlje da te služi, od srca ti želim život što duži. Srećna Nova godina!

25. Danas sretoh dve dame i pitaju za tebe. Nisam im dala tvoj broj telefona nego tvoju adresu. Očekuj da ti uskoro navrate, rekoše da se zovu Radost i Sreća.

26. Želim ti zdravlje, želim ti sreću, želim ti ljubav od svega veću. Neka ti ova godina Nova ispuni pregršt najlepših snova, srećna ti godina Nova!

27. U Novoj 2023. želim ti: kašiku snage, lončić radosti, kotlić uspeha, jezerce para, more sreće, okean zdravlja i ceo svemir ljubavi! Srećna Nova godina!

28. Neka ti Deda Mraz donese debeo novčanik i vitak stas, samo da ne pomeša poklone kao prošle godine! Srećna Nova godina!

29. 01.01.2023. će se otvoriti prva prazna stranica na knjizi od 365 strana. Napišite dobru knjigu. Srećna Nova godina!

30. Neka ti ova godina zavisi isključivo od tebe. Hrabro kreiraj svoju sreću!

Pixabay

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)