Tetka Saveta

POZNATA INFLUENSERKA OTKRILA TRIK ZA SAVRŠENO SKUVAN PIRINAČ: Ovo vam sigurno nikad ne bi palo na pamet - ali morate probati! (VIDEO)

Mnogi znaju da se popularno žitarica priprema s tačno određenom količinom vode, ali ukoliko joj dodate jedan "tajni sastojak" biće pravi specijalitet.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

12.05.2025 09:40

POZNATA INFLUENSERKA OTKRILA TRIK ZA SAVRŠENO SKUVAN PIRINAČ: Ovo vam sigurno nikad ne bi palo na pamet - ali morate probati! (VIDEO)
shutterstock.com/Diachenko

Kuvanje pirinča može delovati kao jednostavan zadatak, ali često se suočavamo sa problemima kao što su lepljivost zrna ili prekomerna mekoća. Ova pojava onemogućava pirinču da zadrži svoju teksturu, što može značajno uticati na konačni ukus i izgled jela. Mnogi kuvari, amateri i profesionalci, često se pitaju kako da prevaziđu ove poteškoće i dobiju savršeno skuvan pirinač koji će biti ukusan.

Jedan od ključnih faktora za uspešno kuvanje pirinča jeste pravilno određivanje odnosa vode i pirinča. Preporučuje se da se pridržavate pravila tri prema jedan, što znači da na svaku šolju pirinča dodajete tri šolje vode. Ovaj odnos omogućava da pirinač upije dovoljno tečnosti, ali ne previše, čime se sprečava njegovo prekuvavanje i lepljenje. U zavisnosti od vrste pirinča, možda će biti potrebno prilagoditi ovu proporciju, ali je ovo dobar osnov za početak.

Poznata kuvarica i influenserka Jelena Kocmanović, poznatija kao Naš dan svaki dan na Instagramu, podelila je efikasan trik koji može pomoći u pripremi savršenog pirinča. Kocmanovićeva je stekla značajno kulinarsko iskustvo tokom godina, a njeni saveti su često traženi od strane ljubitelja kuhinje.

Ona je otkrila da postoji jedan neophodan sastojak koji može značajno poboljšati kvalitet skuvanog pirinča, bez obzira na to koje jelo pripremate. Ovaj mali, ali moćan dodatak može transformisati vaše kulinarske veštine i omogućiti vam da svaki put dobijete savršeno skuvan pirinač.

- Ukoliko prilikom kuvanja pirinča dodate nekoliko kapi limunovog soka, pirinač se neće lepiti i biće rastresit - kaže ona.

Zato, ako vam pirinač dosad nikako nije uspevao ili ako ste početnik u kuvanju, sledeći put iskoristite ovaj trik i budite sigurni da će dobro ispasti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)