Tetka Saveta

KAKO DA SE BEZBEDNO I HUMANO REŠIMO MIŠEVA: Efikasan trik kojim ćete ukloniti glodare iz svog doma (VIDEO)

Zaboravite na mišolovke, isprobajte ovaj trik i pacovi će sami otići iz vaše kuće ili dvorišta.

01.12.2022 17:03

KAKO DA SE BEZBEDNO I HUMANO REŠIMO MIŠEVA: Efikasan trik kojim ćete ukloniti glodare iz svog doma (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Zima je vreme kad razni glodari, a posebno miševi, u potrazi za toplim skloništem ulaze u kuće. Isterati ih iz doma je prava muka a tradicionalne mišolovke često se smatraju nehumanim.

Pojedini ljudi predlažu da u svom domu, posebno u kuhinji, koristite jake mirise koji će oterati miševe, međutim, rezultati ove metode nisu se pokazali kao preterano delotvorni.

Umesto brutalnih metoda istrebljivanja glodara možda možete da pokušate netipičnu metodu koju je predložila jedna Tiktokerka.

 

Efikasan i human način

Ona tvrdi da je ovaj način vrlo efikasan a uz to je i human za životinju. Kako je objasnila u jednom od video snimaka na Tik Tok,u ona za hvatanje miševa koristi ulje. 

- Videla sam objavu na društvenim mrežama kako su razne vrste lepkova za miševe najgori način da uhvatite ovu štetočinu. Nesrećna životinja se ulepi i najčešće umre u najgorim mukama. Verujte, postoji mnogo humaniji način kako da se rešite miševa - rekla je ona.

 Prvo je uhvatila miša na klasičan način sa lepkom na karton, a potom mu pomogla da se lakše oslobodi zamke. 

Pixabay.com

Ulje od mente može da otera miševe jer im ne prija jak miris ali ovaj postupak morate češćše ponbavljati

 

Saveti stručnjaka

Kako je objasnila ovaj trik sa uljem može da se koristi i za miševe koji su se zalepili na lepak.

- Vidi ga kako je sladak. Noga mu se zaglavila i bezuspešno pokušava da se oslobodi. Vodimo ga van moje kuće - rekla je ona i iznela miša u dvorište na travu. 

Potom ga je polila uljem direktno iz boce.
- Slobodno ga polite bilo kojim uljem koje imate maslinovim, suncokretovim šta god imate pri ruci. Malo će se unervoziti ali će se bezbedno otkačiti sa lepka ili iz mišolovke - rekla je ona dok je snimala miša koji je uspeo da se oslobodi i pobegne u dvorište. 

Da biste sprečili miševe da ulaze u vaš dom vodite računa o higijeni. Očistite sve mrvice iz kuhinje  kako sa pulta gde spremate hranu, tako i sa poda a hranu kao što je testenina ili brašno držite u zatvorenim teglama.

Pojedini stručnjaci predlažu ulje od mente za odvraćanje miševa ali je njegov rezultat krajtoktrajan zato što miris brzo ispari pa je potrebno ovaj postupak češće ponavljati. Jak miris mente nadražiće osteljivo čulo mirisa kod miševa i oni će vašu kuću zaobilaziti u širokom luku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)