Tetka Saveta

REŠITE SE ZAUVEK MIŠEVA I PACOVA IZ VAŠEG DOMA! Jedan JEFTINI trik oteraće glodare zauvek!

Svako ko živi u kući ili u prizemnim stanovima barem jednom se suočio s dolaskom miševa i drugih glodara kad nastupe hladniji dani, ali ovaj trik može pomoći da tim životinjicama više nikad ne padne napamet da zavire u vaš dom.

01.10.2022 19:05

REŠITE SE ZAUVEK MIŠEVA I PACOVA IZ VAŠEG DOMA! Jedan JEFTINI trik oteraće glodare zauvek!
shutterstock.com

Miševi i pacovi mogu naneti brojne štete domaćinstvu u kom se pojave. Pre svega, oni mogu negativno uticati na zdravlje jer preko svog izmeta i pljuvačke šire mnogobrojne, uglavnom opasne bakterije.

Miševi su često stanovnici domova okućnica gde vlada loša higijena i loši sanitarni uslovi... Međutim, može ih imati i na tavanima i u podrumima, to jest na mestima gde se ređe boravi, a gde oni s dolaskom prvih hladnih dana pronalaze utočište. Veoma se brzo razmnožavaju, pa iz tih prostorija lako dospevaju i do svih ostalih delova kuća i stanova.

Iako mali miševi mogu izgledati i slatko, pa se neretko smatraju i kućnim ljubimcima, oni mogu biti potpuno destruktivni. Brojni su razlozi zbog kojih se morate rešiti tih glodara. 

Taj postupak, ipak, nije jednostavan kao što se čini. Miševi, naime, imaju veoma izražen njuh i sposobnost izbegavanja svih postavljenih zamki. Zato je jedna gospođa, koja se već godinama bavi čišćenjem i uređenjem domova, otkila svoj trik kojim efikasno rešava prisustvo miševa. Reč je o gospođi Hinč, poznatoj Britanki koja je veoma popularna na društvenim mrežama i njene savete prati skoro 5 miliona ljudi. 

shutterstock.com

Miševi su izvor zaraze u domaćinstvu

Njoj pratioci često postavljaju bezbroj raznovrsnih pitanja u vezi sa čišćenjem kuće i dvorišta, a jedno je privuklo veliku pažnju. Pitanje se odnosilo na to kako da se rešimo miševa u našem domu.

Na njega se nanizalo na stotine različitih komentara, pri čemu su neki bili prilično radikalni, ali u moru predloga kako se može rešiti taj problem jedan trik je oduševio i mnogi su istakli kako su ga već isprobali i kako se pokazao više nego efikasnim.  

shutterstock.com

Čelična vuna efikasno rešenje protiv miševa

- Probajte da zatvorite otvore čeličnom vunom. Miševi ne mogu da je pregrizu i brzo odustanu od tog nauma, te napuštaju dom i traže lakši plen. Svaku rupu u domu, kroz koju bi mogli da se provuku začepite vunom. Rezultat će vas oduševiti - napisala je jedna korisnica društvenih mreža u komentaru sa kojim su se svi složili da je delotvoran.

Inače, čelična vuna se može naći u svakoj radnji u Srbiji u kojoj se prodaju materijali za sređivanje kuće i uređenje doma i to po veoma pristupačnim cenama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)