Koliko puta vam se desilo da vam bake spremaju ovu poslasticu? Kolač sa makom je pravi slatkiš i za zimu i za leto. Teško se suši, tako da danima možete da uživate u njegovom sočnom ukusu.
Sastojci:
- 3 jajeta
 - 200 g šećera
 - kesica vanilinog šećera
 - 150 ml jogurta
 - 100 ml ulja
 - kesica praška za pecivo
 - 150 g brašna
 - 150 g maka
 
Glazura:
- 150 g čokolade
 - 3 kašike ulja
 - 30 g margarina
 
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilim šećerom. Smesi dodajte jogurt i ulje i mutite dok se smesa ne sjedini. Potom svemu tome dodajte pomešane prašak za pecivo i brašno i na kraju u sve sipajte i mak. Mešajte dok ne postane kompaktna smesa.
Smesu sipajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.
U međuvremenu pripremite glazuru od čokolade tako što ćete sjediniti maslac i čokoladu i sve zajedno istopiti. Kolač, kada se malo prohladi, prelijte pripremljenom glazurom i ravnomerno je rasporedite po njemu. Ostavite da se čokolada stegne i kolač potpuno ohladi. Kada je spremna, vašu poslasticu secite na štanglice.
Uživajte!
Možda vas zanima…
BONUS VIDEO:
                
                     
                                
                                        
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
Komentari (0)