Čupavce vole svi, od najmlađih do najstarijih. Nema boljeg slatkiša od jednostavnog biskvita koji je preliven čokoladom i posut kokosom. On otvara sva vaša čula. Zašto ga ne biste napravili tokom vikenda i tako siti započeli novu radnu nedelju?
Sastojci:
- 2-3 čaše brašna (čaša od 2 dl)
- 2 dl mleka
- čaša šećera
- 1 dl ulja
- 2 jaja
- prašak za pecivo

Slađana Mitrić
Priprema:
Umutiti jaja, dodati mleko, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo. U pleh staviti papir za pečenje i izručiti umućenu masu (pleh četvrtastog oblika). Čupavce peći u prethodno zagrejanoj rerni, prvih 5 min na 250°C, a onda smanjiti temperaturu na 180°C i peći jos 20 min.
Na drugoj strani, u maloj šerpici rastopiti sastojke za preliv - margarin i čokoladu. Ispečen i ohlađen kolač, izrezati na kocke, a zatim umakati u preliv i uvaljati u kokos.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)