Svi znaju da palačinke nisu palačinke bez dobrog džema, a gde ćete bolji izbor od mediteranskog voća i smokvi da ga napravite. Ako ovih dana razmišljate kakvu poslasticu da napravite za ukućane, a godinama imate rutinu i "vrtite ukrug" džem od šljiva ili malina, evo predloga da to konačno promenite. U pitanju je najjednostavniji, a najukusniji proizvod za koji vam nije potreban šećer, niti bilo kakve arome.
Sastojci:
- 4 kg smokvi

Slađana Mitrić

Slađana Mitrić
Priprema:
Operite i skinite peteljke sa smokvi, a zatim ih iseckajte na komadiće. Stavite ih u pekač bez dodavanja bilo kakvog zaslađivača i aroma, jer je to voće dovoljno jaki i ima svoju intenzivnu aromu. Kada se stave u pekač, pecite ih 2 i po sata na 250 stepeni. Tako ispečene i sjedinjene, ostavite ih da se ohlade. Kada se to dogodi smesom polako ispunite tegle.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)